Reseptit

Babysämpylät

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
100  annosta

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 dl öljyä
  • 200 g siemensekoitusta
  • 1 l spelttiydinjauhoa
  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 1 l sämpyläjauhoja (3 viljan)

pinnalle:

  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 2 dl siemeniä

Valmistusohje

Babysämpylät

  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, siemenet sekä öljy ja lopuksi jauhot. Kuivahiiva lisätään jauhoihin sekoitettuna hieman kädenlämpöä kuumempaan nesteeseen. Alusta pehmeä hiivataikina. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  2. Leivo taikina leivinpaperilla peitetylle pellille pikkuisiksi sämpylöiksi, jotka voivat olla sukkulan muotoisia, pyöreitä tai solmuksi kietaistuja pötköjä. Sivele sämpylöille kevyesti vettä ja paina sämpylät siemenillä jatkettuun jauhokekoon.
  3. Anna sämpylöiden kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia ja paista kymmenisen minuuttia 250-asteisessa uunissa. Peitä liinalla ja tarjoa mieluiten samana tai seuraavana päivänä.
  • VINKKI: Green Taste -siemensekoituksessa on pinjan-, kurpitsan-, auringonkukan- ja meloninsiemeniä.
  • Kokeile sämpylöiden kanssa porkkanakeittoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Babysämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.