Baileys-täytteiset macaron-leivokset

Baileys-täytteiset macaron-leivokset 

60
min
15 annosta
30-60 min

Ainekset

100 g mantelijauhetta
1.5 dl ruokotomusokeria
2 munanvalkuaista
1.5 dl tomusokeria

täyte:

125 g voita
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl Baileys-kermalikööriä

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa mantelijauhe ja ruokotomusokeri. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykkää. Nostele manteliseos varovasti vaahdon joukkoon.

2. Nostele leivinpaperoidulle uunipellille 30 ruokalusikallisen kokoista taikinanokaretta. Jätä hieman leviämisvaraa. Anna marenkikeksien seistä 10 minuuttia huoneenlämmössä. Paista 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Irrota jäähtyneet keksit varovasti leivinpaperista ja nostele niistä puolet vadille selkäpuoli alaspäin. Sekoita kulhossa pehmeä, huoneenlämpöinen rasva, tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kermalikööri. Anna täytteen jähmettyä hetki jääkaapissa.

4. Annostele täyte puolelle kekseistä ja paina kansikeksit kevyesti pohjakeksien päälle.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
23.11.2009
Kotiliesi