Banaani-kookoskakku

Banaani-kookoskakku 

60+
min
1
25 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

noin 180 g (2 pientä) banaania
100 g voita
150 g valkosuklaata
4 kananmunaa
1 ½ dl kookossokeria
100 g (2 dl) mantelijauhetta
40 g (1 dl) kookosjauhoa
½ dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 maustemitallinen vaniljajauhetta

Valmistusohje

Banaani-kookoskakku saa makua myös valkosuklaasta. Kakun viimeistelee kookoshiutaleilla maustettu kermavaahto, jonka päälle voi lisätä valkosuklaalastuja ja kookoslastuja tai -hiutaleita.

1. Voitele vuoka ja leivitä gluteenittomalla korppujauholla tai kookoshiutaleilla.

2. Soseuta banaanit haarukalla. Sulata voi. Sulata valkosuklaa kuumassa voissa.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voi-valkosuklaaseos banaanisoseeseen ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita banaaniseos varovasti munasokerivaahtoon.

4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jos kakku tummuu liikaa, suojaa leivinpaperilla.

5. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin irrotat sen vuoasta.

6. Koska banaani-kookoskakku on itsessään makea, vaahdotettu, makeuttamaton kermavaahto (kookoshiutaleilla maustettuna) riittää koristeeksi. Voit kakun lisätä pinnalle myös valkosuklaalastuja ja kookoslastuja- tai hiutaleita.

Ohje: Jaana Väänänen, Tampere

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 1