Barbequelohi ja kurkkukastike
Barbequelohi, eli grillattu lohifilee ja kurkkukastike kaipaavat kyytipojaksi vain juuri nostetut uudet perunat. Barbequelohen voi paistaa grillissä tai parilapannulla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Lohi:
- 700 g lohen paksuinta osaa
- öljyä
Barbecuemarinadi
- 2 rkl ketsuppia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 2 rkl limetin mehua
- 2 rkl ruokokidesokeria
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
Kurkkukastike
- ½ kurkku
- 2 kevätsipulinvartta
- 2 rkl hienonnettua korianteria
- 1 rkl säilöttyjä jalopenoviipaleita
- ½ tl hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Barbequelohi ja kurkkukastike tehdään helposti näin:
1. Nypi lohesta ruodot ja leikkaa reilun sentin paksuisiksi annosviipaleiksi nahkaa vasten. Nosta marinadin ainekset teholeikkuriin ja aja tasaiseksi. Nosta lohipalat pakastepussiin ja valuta joukkoon marinadi. Anna maustua kylmässä vähintään muutama tunti. Kääntele välillä.
2. Nosta kurkkukastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
3. Valuta lohiviipaleet marinadista ja grillaa tai paista parilapannulla kypsiksi. Tarjoile barbequelohi kurkkukastikkeen kera.
Katso myös: Kalan grillaus – näillä vinkeillä onnistut!
Katso myös Anna.fi/ruoka: Teriyakilohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Barbequelohi ja kurkkukastike