Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bataattilaatikko

Bataatista valmistettu laatikko on maultaan mielenkiintoinen perunan ja lantun välimuoto. Bataattilaatikko maistuu mainiolta porsaanlihan tai broileriruoan kaverina. Bataatin makeus sopii myös yhteen kalkkunan kanssa. Viimeistele bataattilaatikko saksanpähkinärouheella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Bataattilaatikko:

  • noin 1 ½ kg bataattia
  • maitoa
  • vehnäjauhoja
  • 1 munaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tk muskottipähkinää
  • ½ tl maustepippuria

pinnalle:

  • siirappia, korppujauhoja tai mantelilastuja
  • pähkinärouhetta

Valmistusohje

Bataattilaatikko syntyy näin helposti:

  1. Pese, kuori ja lohko bataatit. Keitä bataattilohkoja kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. 
  2. Kaada keitinvesi pois ja soseuta sen jälkeen kypsät bataattilohkot sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
  3. Lisää bataattisoseeseen maitoa, vehnäjauhoja, munaa ja mausta survos suolalla, muskottipähkinällä ja jauhetulla maustepippurilla.
  4. Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan.
  5. Viimeistele laatikko valuttamalla sen päälle vähän siirappia ja sirottele pinnalle korppujauhoja tai mantelilastuja.
  6. Kypsennä laatikko uunissa 175 asteessa. Kypsymiseen kuluu aika noin 30-45 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa bataattilaatikko esimerkiksi omenaisen possurullan tai ihanan kalkkunapaistin kanssa.

Lue myös: 8 lempiruokaa bataatista

Lue myös Anna.fi: Makea bataatti taipuu moneen – ota haltuun helpot bataattireseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bataattilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.