Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bebe-leivokset

Bebe-leivokset ovat kahvipöydän klassikkoja. Kermasta, voista, kananmunista ja sokerista tehty samettinen täyte saa hienostuneen maun vaniljasokerista, aikuisten leivos tilkasta mantelilikööriä. Tomusokerikuorrutus kruunaa herkun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Bebe-leivokset:

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja

Bebe-leivosten täyte:

  • 400 g voita
  • 4 rkl sokeria
  • 6 munankeltuaista
  • 1 dl kermaa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • (mantelilikööriä)

Bebe-leivosten kuorrutus:

  • 225 g tomusokeria (1 paketti)
  • 2 ½ rkl sitruunamehua, vettä tai valkuaista
  • (2 tl pikakahvia)

Valmistusohje

Bebe-leivokset leivotaan näin:

Bebe-leivokset syntyvät tällä ohjeella seuraavasti: Saat 30 kpl isoja, halkaisijaltaan 7 cm, ja noin 60 kpl pieniä bebe-leivoksia.

  1. Vatkaa pehmeään rasvaan sokeri. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon jauhot. Pidä taikinaa viileässä.
  2. Voitele pienet, matalat leivosvuoat. Jaa taikina vuokiin ja painele jauhotetuin sormin vuokiin. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Kumoa vähän jäähtyneet pohjat varovasti, sillä leivonnaiset ovat mureita.
  3. Hiero voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan välillä hyvin sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokerin kanssa joukkoon. Jos haluat, voit maustaa täytteen esimerkiksi manteliliköörillä tai punssilla.
  4. Täytä matalat leivonnaiset seoksella siten, että pinta on tasainen tai keskeltä hieman korkeampi.
  5. Sekoita tomusokeriin niin paljon sitruunamehua tai vettä, että seoksesta tulee sopivan notkeaa ja kiiltävää kuorrutusta. Jos käytät nesteeksi valkuaista, vatkaa valkuainen vaahdoksi, lisää tomusokeria, kunnes kuorrutus on sopivan notkeaa. Levitä kuorrutusta leivoksille. Korista leivokset hienonnetulla mantelilla, hopeakuulalla tai pienellä kakunkoristeella esimerkiksi sydämellä. Persoonallinen koriste on karamellivärillä, mustikalla tai puolukalla värjätyllä tomusokerisokerikuorrutuksella pursotetut nimikirjaimet.

Vinkki: Kuorrutuksen voit värjätä veteen liuotetulla karamellivärillä, marjamehulla, kaakaojauheella tai pikakahvilla.

Katso myös: Kakku ja leivokset kruunaavat kahvipöydän

Lue myös Anna.fi: Mokkapalojen somat siskot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bebe-leivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.