Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bretagnelainen kukkakaalikeitto (Potage au chou-fleur)

Bretagnelainen kukkakaali-perunasosekeitto (Potage au chou-fleur) on talonpoikaisen maukas ja täyteläinen kukkakaalikeitto.

Ainekset

Bretagnelainen kukkakaalikeitto:

  • 1 pieni kukkakaali
  • noin 7 dl vettä
  • 200 g purjon valkoista osaa
  • 500 g perunoita
  • 25 g voita
  • 1 dl ranskankermaa (Creme fraiche)
  • suolaa, pippuria
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • tuoreita yrttejä (timjamia)
  • (pehmeää vuohenjuustoa)

Valmistusohje

  1. Leikkaa kukkakaalit pieniksi kukinnoiksi. Säästä kauneimmat kukinnot koristeeksi.
  2. Leikkaa purjon valkeat osat hienoksi ja pehmennä ne voissa. Lisää vettä, kukkakaalit ja pieniksi lohkotut perunat. Keitä noin 40 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää vehnäjauhot ja erikseen vähässä vedessä keitetyt koristeeksi säästetyt, pienet kukkakaalin kukinnot. Mausta bretagnelainen kukkakaalikeitto ranskankermalla, suolalla, pippurilla ja ripottele pinnalle makusi mukaan tuoreita yrttejä, esimerkiksi timjamia. Keitosta tulee vielä ruokaisampi, jos lisäät sen päälle tarjoiluvaiheessa muutaman nokareen vuohenjuustoa. Tarjoa kuuman kukkakaalikeiton kanssa rapeakuorista maalaisleipää.

Katso myös: Kukkakaali on uusi trendiruoka – kokataan kukkakaalista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bretagnelainen kukkakaalikeitto (Potage au chou-fleur)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.