Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broileripyörykät

Broilerinjauhelihasta syntyy nopeaa, edullista ja helppoa arkiruokaa. Miedonmakuiseen broilerinjauhelihaan voi lisätä pippuria, suolaa, värjääviä mausteita sekä ripauksen makeutta. Curryvoissa kypsennetyt sipuli- ja omenakuutiot antavat pyöryköille potkua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Broileripyörykät:

  • 400 g broilerijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl sweet chili -kastiketta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl vettä tai kivennäisvettä
  • puolen sitruunan mehu
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • (1 tl curry-jauhetta)
  • 2 dl korppu- tai vehnäjauhoja leivittämiseen
  • öljyä tai rasvaa paistamiseen

pinnalle:

  • 1 sipuli
  • juoksevaa paistorasvaa
  • 1 tl curry-jauhetta
  • 1 tl ruokosokeria
  • 1-2 omenaa
  • puolen sitruunan mehu

Valmistusohje

Broileripyörykät valmistuvat näin nopeasti ja helposti.

1. Silppua sipulit, inkivääriraaste ja valkosipulinkynnet. Kuullota seos öljyssä. Kaada sipuliseos kulhoon. Huuhdo pannu vedellä. Kaada vesi kulhoon. Lisää joukkoon neste ja korppujauhot. Anna turvota hetken aikaa ja lisää muut ainekset. Sekoita mureketaikina.

2. Muovaa taikina pyöryköiksi, pyöräytä ne vehnä-tai korppujauhoissa ja paista broileripullat rasvassa pannulla tai 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

3. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi omenat. Kuullota sipuli rasvassa. Lisää joukkoon curry, sokeri ja omenakuutiot. Paista seosta tovi ja lisää lopuksi sitruunamehu. Tarjoa broileripyörykät omena-sipuliseoksen kanssa.

Vinkki: Kokeile myös pyöryköisen sijaan mehevää broilerimureketta

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään tsukunet – japanilaiset broileripullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broileripyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.