Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bruschettat kahdella täytteellä

Bruschetat tehdään paahtamalla patonkiviipaleet oliiviöljyn, valkosipulin ja timjamin kanssa pannulla. Valmiiden leipäviipaleiden päälle voi koota täytteeksi tuoreita tomaattikuutioita, ohuita paistiviipaleita tai pikaisesti paistettuja sieniä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Bruschettat:

  • patonkia
  • tai ciabatta-leipää
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ ruukku timjamia
  • 1 kpl valkosipulinkynsiä

paistitäyte:

  • Dijon-sinappia tai
  • pesto-kastiketta
  • ohuita lammaspaistiviipaleita
  • tomaattikuutioita
  • ¼ ruukkua basilikaa

sienitäyte:

  • 1 rasia siitakesieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • ¼ ruukku timjamia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

 Bruschettat kahdella täytteellä tehdään helposti näin:

  1. Kaada hieman öljyä pannulle. Lisää joukkoon halkaistu valkosipulinkynsi, muutama timjaminoksa ja hiven suolaa. Paahda leipäviipaleita pannulla.
  2. Halkaise tomaatti. Poista siemenet ja leikkaa tomaatti kuutioiksi. Sivele leipä sinapilla tai pestolla ja kokoa leipä.
  3. Paista silputut sienet, valkosipuli ja silputtu kevätsipuli öljyssä pannulla. Mausta timjamilla, soijalla ja pippurilla. Kokoa keoksi leivälle.

Vinkki: Bruschetta – alkupalojen klassikko muuntuu moneksi

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen valkosipulileipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bruschettat kahdella täytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.