Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Caesar-perunasalaatti

Caesar-perunsalaatti on tutun klassikkosalaatin ruokaisa versio. Peruna, fenkoli ja saaristolaisleipä antavat salaattiin uutta jujua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Peruna-caesarsalaatti:

  • 1 kg perunoita
  • 1 salaattifenkoli
  • tuore kurkku
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 hapahko omena
  • 50 g rucolan lehtiä
  • 3 rkl kaprismarjoja
  • paahdettua saaristolaisleipää

Kastike

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 anjovisfileetä
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 2 tl worchestershirekastiketta
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl majoneesia

Valmistusohje

Caesar-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Keitä ja jäähdytä perunat. Suikaloi fenkoli ja keitä viitisen minuuttia suolalla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä. Halkaise kurkku ja poista siemenet. Paloittele ainekset.

2. Mittaa kastikeainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä kastikkeeksi. Sekoita salaattiainesten joukkoon.

Lue myös: Caesar on salaattien klassikko – näin helposti syntyy täydellinen caesarsalaatti!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Peruna-sinihomejuustosalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Caesar-perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.