Caesar-perunasalaatti
Caesar-perunsalaatti on tutun klassikkosalaatin ruokaisa versio. Peruna, fenkoli ja saaristolaisleipä antavat salaattiin uutta jujua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Peruna-caesarsalaatti:
- 1 kg perunoita
- 1 salaattifenkoli
- tuore kurkku
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 nippu retiisejä
- 1 hapahko omena
- 50 g rucolan lehtiä
- 3 rkl kaprismarjoja
- paahdettua saaristolaisleipää
Kastike
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 anjovisfileetä
- 2 rkl parmesaaniraastetta
- 2 tl worchestershirekastiketta
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl majoneesia
Valmistusohje
Caesar-perunasalaatti tehdään helposti näin:
1. Keitä ja jäähdytä perunat. Suikaloi fenkoli ja keitä viitisen minuuttia suolalla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä. Halkaise kurkku ja poista siemenet. Paloittele ainekset.
2. Mittaa kastikeainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä kastikkeeksi. Sekoita salaattiainesten joukkoon.
Lue myös: Caesar on salaattien klassikko – näin helposti syntyy täydellinen caesarsalaatti!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Peruna-sinihomejuustosalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Caesar-perunasalaatti