Caesar-salaatti

Kommentoi
Katsottu: 126032 kertaa
  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Salaatit, Salaatit
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton
Caesar-salaatti

Ainesosat

Määrä Aines
2 ruukkuaroomansalaattia
4 viipalettapaahtoleipää
2-3broilerin rintafileetä
 parmesaania ohuina lastuina
kastike:
1valkosipulinkynsi
1munankeltuainen
2 tlpunaviinietikkaa tai sitruunan mehua
 mustapippuria
 Dijonin sinappia tai Worcestershirekastiketta
1/2 - 3/4 dloliiviöljyä
2 rklparmesaania raastettuna

Lisätietoja:


Valmistusohje

 

  1. Irrota salaatinlehdet toisistaan, huuhdo, anna kuivahtaa ja revi tai leikkaa suurehkoiksi paloiksi.
  2. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda pannulla tai uunissa rapeapintaisiksi.
  3. Suikaloi broilerifileet ja kypsennä ne pannulla niukassa rasvassa molemmin puolin kauniin vaaleiksi ja sisältä kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna kastiketta varten valkosipulinkynsi. Riko kananmunasta keltuainen kulhoon. Lisää valkosipulisilppu, tilkka punaviinietikkaa tai vasta puristettua sitruunan mehua, mustapippuria myllystä ja terästykseksi sinappia tai muutama tippa Worcestershire- kastiketta. Vatkaa keltuainen sauvavatkaimella ja lisää vähitellen öljyä, kunnes kastike on kuohkeaa ja kiinteää. Tarkista maku ja lisää joukkoon raastettua parmesanjuustoa.
  5. Sekoita kastike salaatinlehtien joukkoon tai tarjoa erikseen. Lisää paahdetut leipäpalat tai -kuutiot ja vuole parmesanjuustosta lastuja salaatin päälle.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 30 kertaa
  • Katsottu: 126032 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 10

7.6.2011 klo.18:12
Sam9r

Sam9r

Kastikkeesta puuttuu anjovis. Se on yksi tän salaatin tärkeimmistä mauista. Tohon määrään riittäs varmaan 1-2 pikkusta anjovista. Laita kastike blenderiin ja sekoita sileäksi.

Vastaa
18.6.2011 klo.9:8
Ihmettelen

Ihmettelen

Samaa mieltä! Missä anjovikset?

Vastaa
22.6.2011 klo.18:32
jipii

jipii

Kiva kun on kastikkeen ohje, josta puuttuu anjovikset.

Vastaa
31.8.2011 klo.0:2
Ihmetelkää...

Ihmetelkää...

Varmaan siksi, että ei niitä anjoviksia alkuperäiseenkään reseptiin kuulunut.

Vastaa
8.12.2011 klo.18:43
Marlus

Marlus

Anjovikset
kehiin!

Vastaa
3.3.2012 klo.19:26
Anjovis

Anjovis

Anjovis anjovis anjovis!!

Vastaa
21.3.2012 klo.21:40
Arranger

Arranger

Ihme vinkumista anjoviksesta. Tämä on omanlaisensa resepti, ja se siitä.

Kaikenlisäksi Worcestershirekastike pitää sisällään anjovista..

Vastaa
7.5.2012 klo.20:15
Jouko H

Jouko H

Suomalainen purkissa myytävä ”anjovis” on maustettua kilohailia. Tätä käytetään vain pohjoismaissa (ja Saksassa).
Välimeren anjovis on silakan kaltaista kalaa, Sardellia. Eivät todellakaan muistuta toisiaan, eivät maultaan tai ulkonäöltään. Sitä myydään esim. Espanjan rannikolla paistettuna suomalaisen silakan tapaan.
Alkuperäinen resepti ei sisällä anjovista, vaan lievä kalan maku saadaan Worcestershire-kastikkeesta

Vastaa
7.5.2012 klo.20:20
Jouko H

Jouko H

Worcestershire-kastikkeessahan on anjovista, vaan se on suomeksi sanottuna Sardellia, ei siis suomalaista ”anjovista”

Vastaa
27.4.2013 klo.20:6
Jori

Jori

Anjovista Caesariin

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu