Paneroitu turska eli Corn flakes -turska ja korianteriaioli
Corn flakes turska ja korianteriaioli on englantilaisen katuruoan, fish and chipsin, innoittama kalaruoka. Turskapalat leivitetään maissihiutaleilla ja dipataan korianteriaioliin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Paneroitu turska eli corn flakes -turska:
- 1 pkt (400 g) pakasteturskafileetä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 2 dl maissihiutaleita
kypsentämiseen
- paistoöljyä
Korianteriaioli
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 kananmunankeltuainen
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- ¼ tl hienonnettua vihreää chiliä
- 2 rkl hienonnettua korianteria
Valmistusohje
Paneroitu turska eli Corn flakes -turska ja korianteriaioli valmistuvat helposti näin:
1. Sulata jäistä kalaa pakastepussissa kylmässä vedessä noin 30 minuuttia. Paloittele puolikohmeinen kala pieniksi annospaloiksi.
2. Valmista aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa hienonnettu valkosipulinkynsi, keltuainen, sitruunamehu sekä mausteet sähkövatkaimella kulhossa.
3. Lisää öljy aluksi tipoittain samalla voimakkaasti vatkaten. Kun kastike sakenee, öljyn voi valuttaa sekaan ohuena nauhana. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu chili ja korianteri.
4. Sekoita kalan leivitystä varten syvällä lautasella ensin jauhot ja suola. Riko kanamunan rakenne pienessä kupissa ja lisää muna-jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Murskaa maissihiutaleet toiselle lautaselle käsien välissä hienoiksi muruiksi.
5. Kasta kalapalat ensin kananmuna-jauhoseokseen ja pyörittele sitten maissihiutalemuruissa.
6. Kuumenna öljy ja friteeraa kalapaloja öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoile paneroitu turska korianteriaiolin kanssa, dippikastikkeen tyyliin.
Vinkki: Kokeile myös itse tehtyjä kalapuikkoja, et taatusti pety.
Lue myös Anna.fi: Näin paistat turskan norjalaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paneroitu turska eli Corn flakes -turska ja korianteriaioli