Empanadat
Empanadat ovat Etelä-Amerikkalaisia mausteisia jauhelihatäytteisiä pasteijoita, joita nautitaan erityisesti Chilessä ja Argentiinassa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
Ainekset
Empanadat
- 100 g voita tai margariinia
- 4 dl ruokakermaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 4 dl maissijauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 muna
leipomiseen:
- maissijauhoja
voiteluun:
- 1-2 munaa
täyte:
- 400 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tuore chilipaprika
- 2 munaa
- 1 tl paprikaa
- ¾ tl oreganoa
- ½ tl kuminansiemeniä tai jauhettua kuminaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1-2 rkl sileälehtistä persiljaa
- 1 dl rusinoita
Valmistusohje
Empanadat leivotaan helposti näin:
1. Valmista ensin täyte. Keitä kananmunat koviksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se välillä käännellen. Lisää mausteet, hienonnettu persilja ja rusinat. Kuori ja hienonna kananmunat ja lisää täytteeseen. Anna jäähtyä.
2. Mittaa jauhot, suola ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Kuumenna kerma kattilassa ja sulata joukkoon rasva. Anna hetken jäähtyä. Kaada haalea voi-maitoseos jauhojen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kananmuna ja pyöräytä taikina nopeasti tasaiseksi.
3. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Kauli osa yksi kerrallaan puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota levyltä muotilla halkaisijaltaan 12–15 cm:n kokoisia pyörylöitä.
4. Nosta 1–2 rkl täytettä kullekin pyörylälle. Voitele reunat munalla, taita piiras puolikuun muotoon ja nipistä reunat yhteen.
5. Nosta empanadat saumapuoli ylöspäin pellille leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa empanadat marjaisan chileläisen punaviinin kanssa tai vappubrunsseilla pirteän kuohuviinin kaverina.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot maukkaat oliivi-juustosarvet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Empanadat