Espanjalainen sangria
Perinteinen espanjalainen sangria on punaviinipohjainen. Juoman jujuna toimivat raikkaat hedelmät. Ei ole niin tarkkaa, mitkä hedelmät valitset, kunhan mukana on aina appelsiinia. Nappaa sangria-ohje tästä!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Espanjalainen sangria
- 3 ½ dl punaviiniä
- 1 ½ dl vaaleaa rommia
- 2 dl kivennäisvettä
- 1 dl appelsiinimehua
- 1 dl sokeria
- ½ appelsiini siivuina
- ½ sitruuna siivuina
- 1-2 dl mansikoita, kirsikoita tai nektariinin palasia
- ½ limetti siivuina
- jääkuutioita
Valmistusohje
Espanjalainen sangria tehdään näin:
1. Kaada kannuun 1,5dl vaaleaa rommia ja siivuta päälle appelsiinin, sitruunan ja limen viipaleet. Laita noin tunniksi jääkaappiin.
2. Ota kannu jääkaapista ja painele puukauhalla hedelmäviipaleita, jotta niiden hedelmälihaa sekoittuu hieman juoman joukkoon.
3. Lisää joukkoon jääkuutiot, punaviini, kivennäisvesi, appelsiinimehu ja sokeri.
4. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös nektariinin, omenan, ananaksen yms. hedelmiä tai tuoreita marjoja, kuten mansikoita.
5. Tarjoile espanjalainen sangria kylmänä esimerkiksi espanjalaisten suupalojen, tapasten kanssa.
Lue myös: Ammattilaisen vinkit: näin teet kesän raikkaimman boolin!
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Aperol-Spritz -booli ja muut raikkaat hedelmädrinkit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Espanjalainen sangria