Espressotryffelit
Espressotryffelit sopivat jälkiruoaksi. Tumma suklaa, kuohukerma ja espressojauhe muodostavat suussa sulavan makuelämyksen. Tämän suklaan kanssa ei tarvita edes kahvia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Espressotryffelit
- 200 g tummaa suklaata
- 0.5 dl kuohukermaa
- 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
- 50 g voita
- 1 dl tomusokeria
Lisäksi
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
Espressotryffelit valmistuvat näin
1. Espressotryffelit laitetaan alkuun paloittelemalla suklaa karkeaksi rouheeksi. Sen jälkeen kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä. Lisää joukkoon pikakahvijauhe ja suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
2. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
3. Ota ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloiksi. Kierittele espressotryffelit kaakaojauheessa.
Katso myös Tryffelit ilahduttavat suklaa ystävää
Katso myös Anna.fi/Ruoka: After dinner -suklaat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Espressotryffelit