Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Espressotryffelit

Espressotryffelit sopivat jälkiruoaksi. Tumma suklaa, kuohukerma ja espressojauhe muodostavat suussa sulavan makuelämyksen. Tämän suklaan kanssa ei tarvita edes kahvia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Espressotryffelit

  • 200 g tummaa suklaata
  • 0.5 dl kuohukermaa
  • 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
  • 50 g voita
  • 1 dl tomusokeria

Lisäksi

  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

Espressotryffelit valmistuvat näin

1. Espressotryffelit laitetaan alkuun paloittelemalla suklaa karkeaksi rouheeksi. Sen jälkeen kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä. Lisää joukkoon pikakahvijauhe ja suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

2. Lisää joukkoon voi ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

3. Ota ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloiksi. Kierittele espressotryffelit kaakaojauheessa.

Katso myös Tryffelit ilahduttavat suklaa ystävää

Katso myös Anna.fi/Ruoka: After dinner -suklaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Espressotryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.