Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Fetasalaatti

Fetasalaatti, kreetalainen salaatti, kyläsalaatti, Horiatiki – rakkaalla ruoalla on monta nimeä. Tee fetasalaatti aidolla tyylillä ilman salaatinlehtiä tomaatista, kurkusta, vihreästä paprikasta, sipulista, fetajuustosta ja oliiveista. Mausteena salaatissa ovat oregano ja oliiviöljy.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Fetasalaatti

  • 1 punasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1 kurkku
  • 3 tomaattia
  • 2 dl kalamataoliiveja
  • 200 g fetajuustoa
  • ½ tl oreganoa

Fetasalaatti, kastike

  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Fetasalaatti tehdään aidolla tyylillä helposti näin:

  1. Pese vihannekset huolella.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Leikkaa paprika ohuiksi renkaiksi
  3. Halkaise kurkku ja leikkaa paloiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi
  4. Yhdistä ainekset salaattivadille tai valmiiksi annoksiksi. Nosta päällimmäiseksi feta pienempinä tai yhtenä isona palana.
  5. Mausta fetajuusto oreganolla.
  6. Tarjoa fetasalaatti laadukkaan oliiviöljyn ja punaviinietikan kanssa.

Lue myös: Tiedätkö, mitä eroa on feta- ja salaattijuustolla?

Lue myös Anna.fi: Kreikkalainen melonisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Fetasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.