Fetasalaatti

60
min
1
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

sidesalaattia, tammenlehtisalaattia, jäävuorisalaattia
(tuoretta pinaattia)
3 tomaattia
1 punasipuli
1 tuore kurkku
mustia ja vihreitä oliiveja
noin 200 g fetajuustoa
1 punainen paprika

kastike:

2 rkl viinietikkaa
6 rkl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa
tuoreita mausteyrttejä

Valmistusohje

  1. Suikaloi salaatit laakean tarjoiluvadin pohjalle.
  2. Asettele kaikki ainekset salaatin päälle omiksi ryhmikseen. Leikkaa tomaatit kuutioiksi tai lohkoiksi ja poista samalla kantaosa. Leikkaa punasipuli neljään osaan ja lohkot mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Lohko kurkku ja kuutioi feta. Lisää oliiveja.
  3. Paprikat voit ennen paloittelua kuoria: leikkaa paprika halki, poista siemenet ja kuumenna puolikkaat uunin yläosassa lähellä kuumaa grilliä. Kun pinta lähes kärventyy, kuoret on helppo vetäistä irti. Leikkaa kuoritut puolikkaat pieniksi kuutioiksi.
  4. Sekoita kastike. Tarjoa se erikseen tai valuta osa kastikkeesta salaatin päälle. Lisää tuoreita mausteyrttejä, kuten ruohosipulia, basilikaa tai maasta ensimmäiseksi työntyviä mintun ja sitruunamelissan lehtiä.
  • Salaattiin voit lisätä tuoreita pinaatinlehtiä, varrellista kaprista tai paahdettuja pinjamännyn siemeniä.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
20.11.2007
Kotiliesi
  • 1