Fetasalaatti

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Alkuruoat, Salaatit, Salaatit
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Gluteeniton, Kasvis
Fetasalaatti

Ainesosat

Määrä Aines
 sidesalaattia, tammenlehtisalaattia, jäävuorisalaattia
 (tuoretta pinaattia)
3tomaattia
1punasipuli
1tuore kurkku
 mustia ja vihreitä oliiveja
noin 200 g fetajuustoa
1punainen paprika
kastike:
2 rklviinietikkaa
6 rklkylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
1valkosipulinkynsi
 mustapippuria
 suolaa
 tuoreita mausteyrttejä

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Suikaloi salaatit laakean tarjoiluvadin pohjalle.
  2. Asettele kaikki ainekset salaatin päälle omiksi ryhmikseen. Leikkaa tomaatit kuutioiksi tai lohkoiksi ja poista samalla kantaosa. Leikkaa punasipuli neljään osaan ja lohkot mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Lohko kurkku ja kuutioi feta. Lisää oliiveja.
  3. Paprikat voit ennen paloittelua kuoria: leikkaa paprika halki, poista siemenet ja kuumenna puolikkaat uunin yläosassa lähellä kuumaa grilliä. Kun pinta lähes kärventyy, kuoret on helppo vetäistä irti. Leikkaa kuoritut puolikkaat pieniksi kuutioiksi.
  4. Sekoita kastike. Tarjoa se erikseen tai valuta osa kastikkeesta salaatin päälle. Lisää tuoreita mausteyrttejä, kuten ruohosipulia, basilikaa tai maasta ensimmäiseksi työntyviä mintun ja sitruunamelissan lehtiä.
  • Salaattiin voit lisätä tuoreita pinaatinlehtiä, varrellista kaprista tai paahdettuja pinjamännyn siemeniä.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 12 kertaa
  • Katsottu: 46846 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 3

9.12.2009 klo.15:44
kj

kj

aika kauan kesti tehdä mutta hyvää tuli nykyään meillä päin lempparina

Vastaa
9.11.2011 klo.12:50
SJ

SJ

Pitää kyllä kokeilla :) uskoakseni tulee olemaan todella hyvää :)

Vastaa
29.5.2014 klo.18:3
jl

jl

Nam ! tuli tosi namia:)

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu