Florentiinit
Florentiinit ovat pikkuleivän, leivoksen ja makeisen välimuoto. Ranskalaisessa herkkupalassa on suklaata, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä tai manteleita.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Florentiinit:
- 1 dl pistaasimanteleita
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 1 dl mantelirouhetta
- 0.5 dl hillottua appelsiinin kuorta
- 1 dl kuivattuja hedelmiä
- 100 g voita
- 1 dl kermaa
- 2 dl ruokosokeria
- 0.5 dl vaaleaa siirappia tai hunajaa
- 1 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
- 100 g tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Silppua mantelit, pähkinät ja kuivatut hedelmät. Sekoita jauhoihin. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa pari uunipeltiä leivinpaperilla.
2. Mittaa voi, kerma, siirappi ja sokeri kattilaan ja keitä tahmeaksi seokseksi. Lisää hedelmä-pähkinä-jauhoseos ja sekoita. Nosta nokareina pellille ja paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.
3. Nosta florentiinit ritilälle jäähtymään. Sulata suklaa vesihauteessa ja sivele pikkuleivät toiselta puolen suklaalla. Tee florentiinien pintaan haarukalla raitoja ja anna jähmettyä.
Kokeile myös muita ranskalaisia klassikkoleivonnaisia: Madeleinet Masariinit Suklaatorttu Ruoka.fi: Macaronit
Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Florentiinit