Glögipäärynät
Glögipäärynät maistuvat miedosti aniksella maustetun kermahyytelön kanssa. Juhlava jälkiruoka on ihanan raikas päästös jouluaterialle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Glögipäärynät:
- 4 kpl päärynöitä
- 5 dl punaviiniä
- 2.5 dl mustaherukkamehua
- 1 dl sokeria
- kanelitanko
- kuivattu inkivääri
- 1 rkl mausteneilikoita
- pomeranssinkuori
- tai appelsiinin kuori
- 2 dl mustaherukkalikööriä
Valmistusohje
Glögipäärynät valmistuvat näin helposti. Varaa kuitenkin aikaa päärynöiden maustumiseen.
- Mittaa viini, sokeri ja mausteet kattilaan.
- Kuori päärynät ja keitä niitä liemessä noin 20 minuuttia.
- Lisää joukkoon likööri ja poista kokonaiset mausteet.
- Anna päärynöiden jäähtyä ja marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Tarjoa glögipäärynät jouluaterian jälkiruokana vaikkapa kermavaahtonokareen kanssa.
Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – löydä suosikkisi!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Päärynä-piparitorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Glögipäärynät