Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Glögipäärynät

Glögipäärynät maistuvat miedosti aniksella maustetun kermahyytelön kanssa. Juhlava jälkiruoka on ihanan raikas päästös jouluaterialle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Glögipäärynät:

  • 4 kpl päärynöitä
  • 5 dl punaviiniä
  • 2.5 dl mustaherukkamehua
  • 1 dl sokeria
  • kanelitanko
  • kuivattu inkivääri
  • 1 rkl mausteneilikoita
  • pomeranssinkuori
  • tai appelsiinin kuori
  • 2 dl mustaherukkalikööriä

Valmistusohje

Glögipäärynät valmistuvat näin helposti. Varaa kuitenkin aikaa päärynöiden maustumiseen.

  1. Mittaa viini, sokeri ja mausteet kattilaan.
  2. Kuori päärynät ja keitä niitä liemessä noin 20 minuuttia.
  3. Lisää joukkoon likööri ja poista kokonaiset mausteet.
  4. Anna päärynöiden jäähtyä ja marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Tarjoa glögipäärynät jouluaterian jälkiruokana vaikkapa kermavaahtonokareen kanssa.

Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – löydä suosikkisi!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Päärynä-piparitorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögipäärynät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.