Glögisiirappi
Glögisiirappi tuo joulun makua jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Kaneli, inkivääri, tähtianis ja kardemumma muodostavat jouluisen makukimaran. Voit keittää siirapin myös valmiista alkoholittomasta glögistä ja tuunata sen mausteilla.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Glögisiirappi:
- 5 dl punaviiniä tai mustaherukkamehua
- kanelitanko
- tähtianista
- kuivattu inkivääri
- 1 rkl kardemummaa
- 4 dl ruokosokeria
Valmistusohje
Tästä ohjeestä tulee noin 5 dl valmista glögisiirappia.
- Mittaa ainekset laakeaan paistokasariin.
- Kuumenna kiehuvaksi ja keitä glögisiirappia hiljalleen 15-20 minuuttia.
- Poista siirapista mausteet ja valuta se pieniin pulloihin.
- Käytä glögisiirappi glögijuoman maustamiseen, jälkiruokiin, kuten panna cottaan tai leivonnaisiin.
Lue myös: Glögijäädyke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Glögisiirappi