Gluteeniton kasvisleipä
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 dl vettä
- 0.5 rkl psylliuminkuorijauhetta
- 20 g hiivaa
- 0.3 tl suolaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 dl soijajauhoja
- 4 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
päälle:
- ½ paprikaa
- ½ sipulia
- 100 g kesäkurpitsaa tai munakoisoa
- 4-5 rkl oliiviöljyä
- pari oksaa rosmariinia
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 0,25-0,5 tl sormisuolaa
- 0,25-0,5 tl vastarouhittua pippuria
Valmistusohje
- 12 palaa
- valmistusaika 40 minuuttia (lisäksi kohotukset 1,5 tuntia)
- Sekoita psylliumjauhe desilitraan haaleaa vettä ja anna turvota. Sekoita hiiva desilitraan haaleaa vettä ja lisää psylliumseokseen.
- Lisään taikinan muut aineet ja alusta tasaiseksi. Anna kohota peitettynä tunnin verran ja käsittele kasvikset sillä välin.
- Kuori ja viipaloi sipuli, poista paprikasta siemenet ja viipaloi, leikkaa kesäkurpitsa tai munakoiso ohuiksi puolikuiksi.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä melkein uunipannun kokoiseksi, nosta pellille ja kohota 15-20 minuuttia.
- Asettele kasvikset taikinalle, valele öljyllä, ripottele mausteet päälle ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton kasvisleipä