Reseptit

Gluteeniton kasvisleipä

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 0.5 rkl psylliuminkuorijauhetta
  • 20 g hiivaa
  • 0.3 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl soijajauhoja
  • 4 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta

päälle:

  • ½ paprikaa
  • ½ sipulia
  • 100 g kesäkurpitsaa tai munakoisoa
  • 4-5 rkl oliiviöljyä
  • pari oksaa rosmariinia
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 0,25-0,5 tl sormisuolaa
  • 0,25-0,5 tl vastarouhittua pippuria

Valmistusohje

Gluteeniton kasvisleipä
  • 12 palaa
  • valmistusaika 40 minuuttia (lisäksi kohotukset 1,5 tuntia)
  1. Sekoita psylliumjauhe desilitraan haaleaa vettä ja anna turvota. Sekoita hiiva desilitraan haaleaa vettä ja lisää psylliumseokseen.
  2. Lisään taikinan muut aineet ja alusta tasaiseksi. Anna kohota peitettynä tunnin verran ja käsittele kasvikset sillä välin.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli, poista paprikasta siemenet ja viipaloi, leikkaa kesäkurpitsa tai munakoiso ohuiksi puolikuiksi.
  4. Kauli taikina leivinpaperin päällä melkein uunipannun kokoiseksi, nosta pellille ja kohota 15-20 minuuttia.
  5. Asettele kasvikset taikinalle, valele öljyllä, ripottele mausteet päälle ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton kasvisleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.