Gluteeniton suklaatäytekakku

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 12
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Täytekakut
  • Erikoisruokavaliot: Laktoositon, Vähälaktoosinen, Gluteeniton
Gluteeniton suklaatäytekakku

Ainesosat

Määrä Aines
Kakkupohja
75 glaktoositonta tummaa suklaata
3kananmunaa
1 ¼ dlsokeria
1 ¼ dlperunajauhoja
3 rklkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
Kostutus
1 dlvaniljasokerilla makeutettua laktoositonta maitoa
Kakkuvuokaan
 laktoositonta voita
 gluteenittomia korppujauhoja
Väliin
noin 2 ½ dlaprikoosihilloa
Täyte
3liivatelehteä
1 prk (2,5 dl)vaahtoutuvaa laktoositonta suklaakermaa (Valio)
1 prk (250 g)laktoositonta maitorahkaa
2 tlvaniljasokeria
1 rklvettä
Kuorrutus
1 dllaktoositonta kuohukermaa
150 glaktoositonta tummaa suklaata
1 tllaktoositonta voita
Pinnalle
 laktoositonta tummaa suklaata

Lisätietoja:

Valmistusohje

Gluteeniton suklaatäytekakku on aromikas ja aikuismaiseen makuun sopiva täytekakku, joka tuo mieleen sacherkakun vivahteet.

1. Raasta suklaa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Siivilöi vaahtoon ja lisää suklaaraaste. Nostele tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele irtopohjavuoka (halk. 22-24 cm) ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Valuta taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä.

3. Nosta kakku ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään.

4. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa rahka ja mausta vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kattilassa ja sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Valuta liivateliemi rahkaan ja nostele joukkoon lopuksi suklaakermavaahto.

5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta alin kakkupohja pestyyn ja uudelleen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja makeutetulla maidolla. Levitä pohjalle hieman aprikoosihilloa. Levitä päälle puolet rahkakermahyytelöstä.

6. Aseta päälle keskimmäinen kakkulevy. Kostuta maidolla suklaalla ja levitä päälle puolet lopusta aprikoosihillosta. Levitä päälle loppu rahka-kermahyytelö.

7. Aseta pinnalle viimeinen kakkulevy. Kostuta maidolla ja levitä päälle loput hillosta. Peitä suklaatäytekakku huolellisesti ja nosta tekeytymään jääkaappiin ja anna olla yön yli.

8. Kuumenna kerma kattilassa ja nosta syrjään. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita joukkoon nokare voita. Irrota täytekakku vuoasta ja nosta varoen tarjoiluvadille. Valuta suklaakuorrute kakun pinnalle. Anna kuorrutteen jäähtyä. Vuole suklaatäytekakun pinnalle koristeeksi suklaalastuja.

Ohje: Leena Henttonen

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 19 kertaa
  • Katsottu: 37815 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 3

8.3.2013 klo.9:33
TuulaM

TuulaM

Aivan ihana kakku! Jää ”omaksi” bravuuriksi. Helppo toteuttaa, vaika muokkasinkin täytteen mansikkaiseksi ja rahkan vaihdoin mascarponeen. Hmm, tosin mascarpone ei olekaan laktoositonta. :)

Vastaa
9.6.2014 klo.20:42
Kasvis

Kasvis

Koska täytteessä on gelatiinia eli liivatetta ei tämä resepti sovi kategoriaan kasvis.

Vastaa
26.6.2014 klo.12:15
kakuntekij...

kakuntekij...

korvaan itse liivatteen vaniljakreemillä!Ei tartte liivatetta

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu