Gluteeniton suklaatäytekakku

Gluteeniton suklaatäytekakku 

60+
min
3
12 annosta
yli 60 min
  • 3
  • 3

Ainekset

Kakkupohja

75 g laktoositonta tummaa suklaata
3 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
1 ¼ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus

1 dl vaniljasokerilla makeutettua laktoositonta maitoa

Kakkuvuokaan

laktoositonta voita
gluteenittomia korppujauhoja

Väliin

noin 2 ½ dl aprikoosihilloa

Täyte

3 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa laktoositonta suklaakermaa (Valio)
1 prk (250 g) laktoositonta maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Kuorrutus

1 dl laktoositonta kuohukermaa
150 g laktoositonta tummaa suklaata
1 tl laktoositonta voita

Pinnalle

laktoositonta tummaa suklaata

Valmistusohje

Gluteeniton suklaatäytekakku on aromikas ja aikuismaiseen makuun sopiva täytekakku, joka tuo mieleen sacherkakun vivahteet.

1. Raasta suklaa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Siivilöi vaahtoon ja lisää suklaaraaste. Nostele tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele irtopohjavuoka (halk. 22-24 cm) ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Valuta taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä.

3. Nosta kakku ritilälle jäähtymään. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään.

4. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa rahka ja mausta vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kattilassa ja sulata joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Valuta liivateliemi rahkaan ja nostele joukkoon lopuksi suklaakermavaahto.

5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta alin kakkupohja pestyyn ja uudelleen leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja makeutetulla maidolla. Levitä pohjalle hieman aprikoosihilloa. Levitä päälle puolet rahkakermahyytelöstä.

6. Aseta päälle keskimmäinen kakkulevy. Kostuta maidolla suklaalla ja levitä päälle puolet lopusta aprikoosihillosta. Levitä päälle loppu rahka-kermahyytelö.

7. Aseta pinnalle viimeinen kakkulevy. Kostuta maidolla ja levitä päälle loput hillosta. Peitä suklaatäytekakku huolellisesti ja nosta tekeytymään jääkaappiin ja anna olla yön yli.

8. Kuumenna kerma kattilassa ja nosta syrjään. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita joukkoon nokare voita. Irrota täytekakku vuoasta ja nosta varoen tarjoiluvadille. Valuta suklaakuorrute kakun pinnalle. Anna kuorrutteen jäähtyä. Vuole suklaatäytekakun pinnalle koristeeksi suklaalastuja.

Ohje: Leena Henttonen