Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton yrttipatonki

Gluteeniton yrttipatonki leivotaan vaaleista gluteenittomista jauhoista. Kuivatut yrtit tuovat leipään herkullista makua.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Gluteeniton yrttipatonki:

  • 50 g hiivaa
  • 1 l haaleaa vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl Fiber Husk -psylliumia
  • 2 rkl kuivattua Provencen yrttisekoitusta
  • noin 1,5 l vaaleita gluteenittomia jauhoja

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan veteen, lisää suola ja psyllium. Anna turvota kymmenisen minuuttia. Lisää yrttiseos ja jauhot, sekoita voimakkaasti kymmenisen minuuttia. Kohota taikinaa leivinliinan alla puolisen tuntia.

2. Kaada taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle pöydälle, älä vaivaa. Leikkaa taikina neljään osaan. Leivo palat runsaasti jauhotetulla pöydällä patongeiksi. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Katso myös: Gluteeniton leipä x 8

Anna.fi/ruoka: Gluteenittomat kaurasämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton yrttipatonki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.