Gluteenittomat cookiet
Gluteenittomat cookiet ovat keliaakikolle sopiva versio Amerikan keksiklassikosta. Taikinassa maistuu rouhittu suklaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Gluteenittomat cookiet:
- 150 g maidotonta margariinia
- 2 ½ dl luomuruokosokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl makeuttamatonta omenasosetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vaaleaa siirappia
Kuivat ainekset
- 1 ½ dl tummaa täysjyvä-riisijauhoa
- 1 ½ dl tattarijauhoa
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 1 dl riisijauhoa
- 1 tl ksantaania
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia
- 2 ½ dl hirssihiutaleita (myös gluteenittomat kaurahiutaleet sopivat)
- 1 ½ dl rusinoita
- 100 g tummaa maidotonta suklaata rouhittuna (Brunberg)
Valmistusohje
Gluteenittomat cookiet leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa raaka-aineet margariinista siirappiin seokseksi keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä ne margariiniseokseen.
2. Pyörittele taikinasta palloja (halk. 2-3 cm). Laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvara. Paista cookieita noin 12-15 minuuttia 175-asteessa. Jäähdytä alkuun pellillä, loppuun ritilällä. Cookiet säilyvät viikon verran tiiviissä purkissa.
Ohje: Minna Salin, Muurame
Katso myös: Gluteenittomat joululeivonnaiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat cookiet
Mikä paistolämpötila on?
Järkyttävän makeita :/ Keksit päätyi roskikseen. Ehkä puolet sokerimäärästä riittäisi.