Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomille tattarisämpylöille suloisen makeuden antavat kuivatut puolukat. Nämä herkkusämpylät sopivat keliaakikolle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Gluteenittomat sämpylät:

  • 5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl sokerijuurikaskuitua (Fibrex)
  • 2 dl tattarihiutaleita
  • 1 dl kuivattuja puolukoita
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • noin 9 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta

Valmistusohje

1. Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja vatkaa joukkoon suola, psyllium ja sokerijuurikas-kuitu. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.

2. Sekoita joukkoon tattarihiutaleet, kuivatut puolukat, rypsiöljy ja jauhoseos.

3. Muotoile taikinasta heti gluteenittomien jauhojen avulla soikeita sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota peitettynä 30 minuuttia.

4. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Gluteeniton leipä x 8

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat sämpylät

Terhi Kinnunen

Opiskelija teki taikinan tämän ohjeen mukaan ja itsekin tarkistin, että ainemäärät olivat oikein mitatut. Taikinasta tuli liian kova jo kauan ennen kuin kaikki gluteeniton jaho oli lisätty, yli jäi ainakin 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (grov mix semper). Onko ainemäärissä virhe?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.