Gluteenittomat suklaamuffinit

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 12
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Leivokset
  • Erikoisruokavaliot: Gluteeniton, Kasvis
Gluteenittomat suklaamuffinit

Ainesosat

Määrä Aines
2 dlhirssihiutaleita (Risenta)
2 dlkermaviiliä
0,5 dlrypsiöljyä
1 dlraastettua, kypsää punajuurta
0,5 dlruokosokeria
1 dlkaakaojauhetta
0,5 dlperunajauhoa
1 rklleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
75 gtaloussuklaata
 (Leivitykseen: rypsiöljyä ja mantelijauhetta tai kookoshiutaleita)
Kuorrutus
200 gtuorejuustoa
50 gvoita
2 dltomusokeria
Pinnalle
 marjoja

Lisätietoja:

Valmistusohje

Suklaamuffinien ohjeella leivot 12 muffinia tai yhden suuren suklaakakun.

1. Liota hirssihiutaleita noin 10 minuuttia kermaviilissä.

2. Sekoita kuivat aineet. Sekoita kermaviili-hirssiseos, öljy, punajuuriraaste ja ruokosokeri tehosekoittimessa kuohkeaksi.

3. Lisää seokseen kuivat aineet ja paloiteltu tai sulatettu suklaa.

4. Kaada seos muffinivuokiin tai voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Kypsennä suklaamuffineja uunin alatasolla noin 20 minuuttia, suklaakakkua 40 minuuttia. Tarkista kypsyys, irrota kakku vuoasta ja jäähdytä.

5. Valmista kuorrute sekoittamalla huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi sekä tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Kuorruta suklaamuffinit tai -kakku seoksella ja ripota pinnalle marjoja.

Vinkki: Voit tarjota suklaamuffinit ja -kakun myös kevyesti vaahdotetun kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa.

Ohje: Terttu Laaksonen, Jämsä

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 0 kertaa
  • Katsottu: 1410 kertaa

Katso myös nämä

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu