Gluteenittomat suklaamuffinit

Gluteenittomat suklaamuffinit 

60+
min
12 annosta
yli 60 min

Ainekset

2 dl hirssihiutaleita (Risenta)
2 dl kermaviiliä
0.5 dl rypsiöljyä
1 dl raastettua, kypsää punajuurta
0.5 dl ruokosokeria
1 dl kaakaojauhetta
0.5 dl perunajauhoa
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g taloussuklaata
(Leivitykseen: rypsiöljyä ja mantelijauhetta tai kookoshiutaleita)

Kuorrutus

200 g tuorejuustoa
50 g voita
2 dl tomusokeria

Pinnalle

marjoja

Valmistusohje

Gluteenittomat suklaamuffinit ovat oiva juhlatarjottava keliaakikolle. Muffinitaikinasta voit halutessasi tehdä kakun. Muffinit tai kakun kruunaa kuorrute ja sen pinnalle ripotellut marjat. Kakun tai muffinit voi tarjota esimerkiksi  jäätelön ja marjojen kanssa.

Suklaamuffinien ohjeella leivot 12 muffinia tai yhden suuren suklaakakun.

1. Liota hirssihiutaleita noin 10 minuuttia kermaviilissä.

2. Sekoita kuivat aineet. Sekoita kermaviili-hirssiseos, öljy, punajuuriraaste ja ruokosokeri tehosekoittimessa kuohkeaksi.

3. Lisää seokseen kuivat aineet ja paloiteltu tai sulatettu suklaa.

4. Kaada seos muffinivuokiin tai voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Kypsennä suklaamuffineja uunin alatasolla noin 20 minuuttia, suklaakakkua 40 minuuttia. Tarkista kypsyys, irrota kakku vuoasta ja jäähdytä.

5. Valmista kuorrute sekoittamalla huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi sekä tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Kuorruta suklaamuffinit tai -kakku seoksella ja ripota pinnalle marjoja.

Vinkki: Voit tarjota suklaamuffinit ja -kakun myös kevyesti vaahdotetun kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen ja marjojen kanssa.

Ohje: Terttu Laaksonen, Jämsä

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi