Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Graavit silakat

Graavaa vaihteeksi silakoita. Graavit silakat saavat upean maun mausteliemestä. Silakat sopivat mainiosti vaikkapa joulupöytään muiden kalaherkkujen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Graavit silakat:

  • 1 kg tuoreita silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • 3 rkl etikkaa
  • 1 l vettä

Mausteliemi silakoille:

  • 1 rkl sinappia
  • 1 dl öljyä
  • 3 rkl sokeria
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 rkl valkopippuria
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

Graavatut silakat valmistuvat näin:

  1. Fileoi silakat. Jos haluat, poista nahka. Lado fileet kulhoon. Kaada päälle etikkavesi. Pidä kylmässä 2 tuntia.
  2. Valuta silakat. Sekoita mausteliemen aineet ja lado kalafileet kerroksittain mausteliemen kanssa tarjoiluastiaan.
  3. Peitä ja säilytä kylmässä seuraavaan päivään.
  4. Tarjoa graavatut silakat keitettyjen, kuumien perunoiden kanssa.

Ohje: Kokkolan ammattioppilaitos, Kokkola

Katso myös: Herkutellaan silakalla – katso parhaat ohjeet!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakka ja muikku maailman malliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Graavit silakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.