Graavit silakat
Graavaa vaihteeksi silakoita. Graavit silakat saavat upean maun mausteliemestä. Silakat sopivat mainiosti vaikkapa joulupöytään muiden kalaherkkujen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Graavit silakat:
- 1 kg tuoreita silakoita tai 600 g silakkafileitä
- 3 rkl etikkaa
- 1 l vettä
Mausteliemi silakoille:
- 1 rkl sinappia
- 1 dl öljyä
- 3 rkl sokeria
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 rkl valkopippuria
- 3 rkl viinietikkaa
- 0.5 dl vettä
Valmistusohje
Graavatut silakat valmistuvat näin:
- Fileoi silakat. Jos haluat, poista nahka. Lado fileet kulhoon. Kaada päälle etikkavesi. Pidä kylmässä 2 tuntia.
- Valuta silakat. Sekoita mausteliemen aineet ja lado kalafileet kerroksittain mausteliemen kanssa tarjoiluastiaan.
- Peitä ja säilytä kylmässä seuraavaan päivään.
- Tarjoa graavatut silakat keitettyjen, kuumien perunoiden kanssa.
Ohje: Kokkolan ammattioppilaitos, Kokkola
Katso myös: Herkutellaan silakalla – katso parhaat ohjeet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakka ja muikku maailman malliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Graavit silakat