Gremolatabroileri
Gremolatabroileri on helppo broileriruoka, joka tuo mieleen Italian auringon. Italian yrtit, paahdetut tomaatit ja mantelinen gremolatakuorrutus loihtivat broileriin makua ja väriä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Gremolatabroileri:
- 4 broilerifileetä
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 4 isoa valkosipulinkynttä
- tilkka vettä
- 200 g miniluumutomaatteja
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 tl ruokosokeria
Gremolata
- 1 dl mantelijauhoa
- 1 rkl paistolientä
- sitruunan raastettu kuori
- ruukullinen basilikan lehtiä
- ruukullinen lehtipersiljaa
Valmistusohje
Näin valmistuu mehevä gremolatabroileri:
1. Ruskista fileet ja valkosipuli kevyesti pannulla. Siirrä lihapalat ja valkosipulit uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta tilkka vettä pannussa ja kaada maukas liemi uunivuokaan. Kaada tomaatit vuokaan ja mausta ne suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
2. Sekoita tilkka paistolientä, sitruunankuori ja silputut yrtit mantelijauhoon. Ripota seos broileripalojen päälle ja kypsennä vielä 15 minuuttia.
Kokeile myös muita maukkaita broileriruokia: Aasialaiset broilerinkoivet Kanacurry Sitruunainen uunibroileri Ruoka.fi: Pestobroileri
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gremolatabroileri