Grillattu lohi mausteisessa kastikkeessa
Grillattu lohi hunnutetaan vaihteeksi tuhdisti maustetulla itämaistyyppisellä kastikkeella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Grillattu lohi:
- 2 kg lohta
Itämainen kastike:
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl Teriyakikastiketta
- 1 rkl sweetchilikastiketta
- 2 limetin mehu
- 0.5 tl punaista currytahnaa
- 1 rkl inkivääritahnaa (spice-up-säilyke)
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 1 tl ruokosokeria
- 1 rkl seesamiöljyä
- ruukku tuoretta korianteria
- 2 kevätsipulia
Valmistusohje
Grillattu lohi mausteisessa kastikkeessa valmistuu näin helposti:
Kypsennä lohi noin 170-180 asteisessa grillissä. Ole tarkkana grillausajan kanssa, jottei lohi mene ylikypsäksi ja menetä mehevyyttään. Jos mahdollista käytä sisälämpömittaria. Noin 40 – 50 asteinen lohi on sisältä kypsää, mutta silti mehevää.
Poista lohesta nahka. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja levitä se grillatun lohen pinnalle. Tarjoa grillattu lohi esimerkiksi marinoitujen kasvisten ja kurkku-retiisisalaatin kanssa.
Lue myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetty kala valmistuu grillissä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu lohi mausteisessa kastikkeessa