Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillattu ananas ja rommikinuski

Grillattu ananas toimii ihanasti kuuman kinuskikastikkeen kera. Aikuisten kastike terästetään tilkalla rommia, lasten annoksesta sen voi mainiosti jättää pois. Saat kinuskikastikkeeseen huikean hyvän makuvivahteen, kun korvaat osan valkoisesta sokerista aromikkaalla muscovadosokerilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillattu ananas:

  • 1 tuore ananas

Kuuma rommi-kinuskikastike:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 25 g voita
  • 1.5 rkl tummaa rommia
  • Lisäksi varrastikkuja

Valmistusohje

Grillattu ananas valmistuu näin:

Grillatun ananaksen valmistusaika on noin 20 minuuttia, mutta muista varata 30 minuuttia grillitikkujen liotukseen ennen grillausta.

1. Valmista ensin kinuski. Keitä kermaa, sokeria ja muscovadosokeria kattilassa ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee.

2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon voinokare ja rommi ja sekoita kastike tasaiseksi.

3. Liota varrastikkuja vedessä puolisen tuntia ennen grillaamista. Kuori ja paloittele ananas suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Työnnä vartaat ananaspaloihin ja grillaa keskilämmöllä muutama minuutti puoleltaan.

4. Tarjoa grillattu ananas kuuman kinuskikastikkeen kanssa.

Katso myös: Grillattu vesimeloni

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kermavaahtoa ja grillattua aprikoosia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillattu ananas ja rommikinuski

Sinun täytyy kommentoidaksesi.