Grillattu ananas ja rommikinuski
Grillattu ananas toimii ihanasti kuuman kinuskikastikkeen kera. Aikuisten kastike terästetään tilkalla rommia, lasten annoksesta sen voi mainiosti jättää pois. Saat kinuskikastikkeeseen huikean hyvän makuvivahteen, kun korvaat osan valkoisesta sokerista aromikkaalla muscovadosokerilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Grillattu ananas:
- 1 tuore ananas
Kuuma rommi-kinuskikastike:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl muscovadosokeria
- 25 g voita
- 1.5 rkl tummaa rommia
- Lisäksi varrastikkuja
Valmistusohje
Grillattu ananas valmistuu näin:
Grillatun ananaksen valmistusaika on noin 20 minuuttia, mutta muista varata 30 minuuttia grillitikkujen liotukseen ennen grillausta.
1. Valmista ensin kinuski. Keitä kermaa, sokeria ja muscovadosokeria kattilassa ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee.
2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon voinokare ja rommi ja sekoita kastike tasaiseksi.
3. Liota varrastikkuja vedessä puolisen tuntia ennen grillaamista. Kuori ja paloittele ananas suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Työnnä vartaat ananaspaloihin ja grillaa keskilämmöllä muutama minuutti puoleltaan.
4. Tarjoa grillattu ananas kuuman kinuskikastikkeen kanssa.
Katso myös: Grillattu vesimeloni
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kermavaahtoa ja grillattua aprikoosia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu ananas ja rommikinuski