Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillikasvikset marinadissa

Grillikasvikset marinadissa ovat syötävän pehmeitä ja maukkaita herkkupaloja, jotka maistuvat grilliruokien kanssa. Grillatut kasvikset saavat uiskennella mausteisessa öljyssä mielellään yön yli.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Grillikasvikset

  • 1 munakoiso
  • 1 tl suolaa
  • 3 eri väristä paprikaa
  • 2 pientä, kiinteää kesäkurpitsaa
  • rypsiöljyä paahtamiseen

Marinadi

  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ tl merisuolaa myllystä
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 oksaa lehtipersiljan
  • 2 oksaa lehtipersiljaa
  • 2 oksaa basilikaa

Valmistusohje

 

Grillikasvikset marinadissa valmistuvat helposti näin:

1. Viipaloi munakoiso. Ripota pinnalle suolaa ja itketä viipaleita noin 10 minuuttia. Huuhdo ja kuivaa viipaleet.

2. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Viipaloi kesäkurpitsat. Sivele kasviksille öljyä. Grillaa kasvikset tai paahda ne pannulla. Pane paahdetut paprikanpuolikkaat 10 minuutiksi muovipussiin hikoilemaan ja poista kuoret.

3. Sekoita marinadin ainekset ja viipaloi grillikasvikset marinadiin. Anna maustua seuraavaan päivään.

Vinkki: Tarjoile marinoidut grillikasvikset kesäaterian lisukkeena tai couscousin joukossa.

Lue myös Anna.fi: Näin grillaat kasvisnyytit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillikasvikset marinadissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.