Hanna-tädin kakut

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset
Hanna-tädin kakut

Ainesosat

Määrä Aines
200 grasvaa
2 dl sokeria
1 1/2 dlkuohu- tai kevytkermaa
5 dlvehäjauhoja
3 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria

Lisätietoja:

Äitini leipoi Hanna-tädin kakkuja aina kun kerma oli päässyt happanemaan. Silloin kohotusaineena käytetään soodaa 1 tl. Nyt harvemmin on tarjolla hapanta kermaa,kun kahviin lorautetaan maitoa.Minulla on monta erilaista reseptiä,ilmeisesti jokaisella Hanna-tädillä on ollut oma ohjeensa.
Nämä ovat mureita ja vaivattomia valmistaa. Pyöritellä vaikka lasten kanssa.
Sopii muna-allergisille.

Valmistusohje

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja kerma.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
Anna taikinan seistä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Pyörittele pellille pieniä palleroita. Ja paista 175 asteessa viitisentoista minuuttia.

kerkai Reseptin lisännyt:
kerkai

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 94 kertaa
  • Katsottu: 82129 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 25

16.11.2009 klo.13:59

Meilläkin tehtiin Hanna-tädin kakkuja kotonani usein, kun olin lapsi. Me lapset pyörittelimme niitä pellille innolla. Kun kotimme oli maalaistalo, omasta takaa oli saatavissa kermaa ja voita. Nämä pikkuleivät olivat kaikkien perheenjäsenten suosikkeja ja katosivat tuotapikaa kahvipöydästä.
Tuo painettu ohje vaikuttaa tutulta. Jospa tällä reseptillä pyöräytetyt kakut maistuisivat samalta kuin lapsuuteni kakkuset. Ohjeita todella tuntuu olevan liikkeellä moninaisia.

Vastaa
17.11.2009 klo.15:42

Nitalle. Eikun vaan leipomaan.Meidän purkki jo tyhjeni. Että hyviä ja mureita ne ovat.

Vastaa
31.12.2009 klo.15:18

Nyt pääsi kermat happanemaan,joten tein Hannatädin -kakut taas kerran. Kohotusaineena oli sooda.

Vastaa
18.1.2010 klo.11:6
mari8

mari8

KIITOS KERKAI MULLA ON JUHLAT TIEDOSSA JA HAPANTA KERMAA JÄÄKAAPISSA MUISTELIN ITSE ETTÄ ÄITINI LEIPOI HANNIKSIA MYÖS HAPPAMAN KERMAN KAA
LÄMMIN KIITOS VIELÄ KERRAN SULLE

Vastaa
9.2.2010 klo.11:24

mari 8 Kiitos kiittämästä.on jäänyt sinun kommentisi huomaamatta.

Vastaa
23.2.2010 klo.15:18

Mummolan Hannatädin kakuissa käytettiin ripaus karvasmanteli-
öljyä, mikä mielestäni teki niistä exxtrahyviä! Ja saattaahan makumuisto johtua siitäkin että oli kermat ja voit omasta takaa.
Mukava että ohje löytyi täältä, voisi itsekin kokeilla kun sattuu olemaan kermaa kaapissa.

Vastaa
23.2.2010 klo.17:5

Minä olen ruvennut ostamaan kaupan ”ale-kermoja”,että pääsen varmasti hannatädinkakkuja pyörittelemään.Karvasmanteliöljyakin voisi hankkia ja kokeilla neuvoasi.

Vastaa
7.3.2010 klo.9:26

Purkki on taas tyhjä. Mutta mietin täyttäisinkö sen ÄSSILLÄ vai LUSIKKALEIVILLÄ. Perinteeseen on kuulunut ,että pääsiäisenä on mukava leipoa lusikkaleipiä.Mutta rasvasia ovat .

Vastaa
24.5.2010 klo.19:52
KeksiFani

KeksiFani

Nämä keksit sopivat tarjoiltavaksi jos esimerkiksi tulee vanhoja ihmisiä kylään. Itse tarjoilin isotädilleni ja hän rupesi muistelemaan kun lapsena oma äiti leipoa pyöräytteli Hanna-tädin kakkuja. =D

Vastaa
8.9.2010 klo.1:4

Pitää oikein kirjoittaa ja kehua näitä Hannatädin kakkuja, olivat tosi hyviä. Muistan, kun mummuni niitä leipoi ja tykkäsin niistä tosi paljon. Hyvä vanha resepti. Suosittelen leipoa.

Vastaa
12.12.2010 klo.13:3
Kokkikolmo...

Kokkikolmo...

Hei! Mitenköhän paljon tuosta taikinasta tulee noita kakkuja? Olen tekemässä koulun myyjäisiin.. ;)

Vastaa
15.12.2010 klo.13:8
Hyvä joulu...

Hyvä joulu...

Joulua rupesin tässä leipomaan ja katselin Hanna-tädin kakku reseptiä, täytyy kokeilla tätä kotilieden oli niin hyviä kehuja. Uunissa on juuri kaksi Hiekkakakkua, leivon aina kerralla kaksi kun olen vähän laiska leipuri. Näin pakkasella on kiva panna uuni päälle, lämpiää ja kaupanpäälle vielä hyvät tuoksut.

Vastaa
20.12.2010 klo.10:19

Pari pellillistä(olipa se mukava sana). Riippuu tietenkin koosta. Mutta myyjäisiin kannattaa leipoa kaksinkertainen annos.

Vastaa
21.12.2010 klo.21:18
Siulja-Mar...

Siulja-Mar...

Kiitos Hanna-tädin pikkuleipäreseptistä, vanhoja minäkin muistelen, meillä kotona äiti leipoi aina juhliin näitä kakkuja. Nyt haluan jättää omille lapsille saman muiston, että ” näitä saatiin aina mummolassa.”Kiitos

Vastaa
3.2.2011 klo.15:28
kiiuliini3...

kiiuliini3...

Ihanaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa
18.5.2011 klo.13:9
TinttaLiis...

TinttaLiis...

Kylläpäs kuulostaa hyvältä. :) Tullee mieleen ne iki-ihanat mummon leipomat kaakut. :P Ne olivat taivaallisen hyviä!!
Täytyy kokkeilla, ku oon jo pitempään hakenut Hanna-Tädin kakkujen reseptiä. Olenhan itsekkin Hanna nimeltään.

Vastaa
19.5.2011 klo.11:3
Hannatäti

Hannatäti

Meilläkin kotona maalaistalossa leivottiin aina Hannatätejä, lehmänantia kun oli silloin vielä kun oli lehmät. Nykyäänkin vielä silloin tällöin leivon nimikkojani, vaikka maalaistalomme onkin nyt kasvinviljelyllä ja metsätaloudella elättävä. Lapsuudessani ne olivat kesäpikkuleipiä, joita tarjottiin arkipäivisin vieraileville, heinäväelle ja muille talkoolaisille sekä tietysti itsekin niitä nakertelimme. Äidillä oli käytössä resepti, jossa osa sokerista on fariinia: tulee vähän kellahtavaa väriä ja makukin tuntuu. Namnam.

Vastaa
18.6.2011 klo.17:37
Hanna-täti

Hanna-täti

Kiitos reseptistä! Hanna-tädin kakut valmistuvat huomisiin veljen tyttäreni ristiäisiin jossa tarjoillaan myös allekirjoittaneen tädin nimeltä Hanna leipomia Hanna-tädin kakkuja =)

Vastaa
30.7.2011 klo.17:49

ennen pystyin syömään näitä mutta nykyään pitää katsoa ainekset läpi mitä pitää vaihtaa.

Vastaa
30.7.2011 klo.17:51

täytyy kokeilla vain rasva laktoositon ja kuohukerma muuta en tarvii vaihtaa .Kiitos ohje on hyvä

Vastaa
4.1.2012 klo.12:44
pippe

pippe

pienenä tein koko perheelle näitä olisinko ollut 11 tai 12v. nyt aloin opettaa näitä leipomaan omille 4 ja 6v tytöille :) hienosti leipoivat kun neuvoin vieressä. on jo vuosia kun viimeksi syöty näitä, saa nähdä onko samallaisia, oma alkuperäinen reseptini on hukkunut johonkin enkä enää muista sitä ulkoa :(

Vastaa
8.3.2012 klo.14:13
ihminen

ihminen

Katselin ohjeita. Huomasin ihan pikku virheen (ei vaikuta leipomiseen). Siellä lukee: vehäjauhoja :) Mutta mummo aina leipoi hanniksia.

Vastaa
30.12.2012 klo.15:22
jennukka

jennukka

Hanna-Tädin kakut ovat helppo leipoa ajattelin juuri itsekkin leipoa :D

Vastaa
18.4.2013 klo.7:16
Liisamummu

Liisamummu

Voi että olin iloinen kun löysin täältä Hanna-tädin kakut! Oma lapsuus ja nuoruus tulvahtivat yht'äkkiä meikäläisen, pian jo 90 vuottaan hipovan mummelin mieleen ja suussa tuntui oman äidin leipomien herkkupyöryköiden maku.Itsekin nuorena aviovaimona ja soman kesämökin emännäksi päässeenä leivoin Hanna-tädin kakkuja aina kesän alkajaisiksi ison lasipurkillisen vieraiden varalta. Tein niistä tavallista isompia, jotta korvaisivat sekä pullan että piparit samalla kertaa saarimökin yksinkertaistetussa kahvitarjoilussa.. Usein kyllä sattui niin. että herkkusuu-emännän oma käsi oli käynyt purkilla

niin ahkeraan, että vieraiden tullessa oli turvauduttava tavalliseen hätävaraan eli kaupan kekseihin.On ne vaan niin hyviä että! Nämä Hanna-tädit! Taidanpa vielä kerran yrittää, josko jauhopeukalo vielä heräisi henkiin… Liisamummu

Vastaa
27.7.2014 klo.18:32
mietteliäs

mietteliäs

Voiko kerman korvata ?

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu