Haukimureke

60+
min
yli 60 min

Ainekset

500 g jauhettua haukea
2 kananmunaa
2-3 dl kuohukermaa
1 tl suolaa tai aromisuolaa
valkopippuria
sitruunapippuria
raastettua muskottipähkinää
1 rkl korppujauhoja
tilliä

Valmistusohje

  1. Jauha ruodottomat, paloitellut kalafileet monitoimikoneen hienonnusterällä tai lihamyllyssä. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää kermaa koko ajan vatkaten tai monitoimikoneen käydessä. Lisää mausteita ja korppujauhot.
  2. Kaada seos voideltuun pitkänomaiseen tai rengasvuokaan (tilavuudeltaan vähintään 1 l). Jos haluat murekkeeseen värikkään raidan, levitä väliin suikaloitua kirjolohta tai kylmäsavulohta ja tilliä tai pinaattia. Sekoita rasialliseen pakastepinaattia (noin 150 g) kosteutta sitomaan noin 1,5 rkl vehnäjauhoja.
  3. Kypsennä mureketta 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia vesihauteessa, esimerkiksi uunipannussa, jolls on noin 1,5 l vettä.
  4. Anna kypsän murekkeen jäähtyä hetken vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Tarjoa lämpomänä tai kylmänä.
  • Keitä hauen päistä ja selkäruodoista liemi, siivilöi se ja valmista liemestä kastike. Mausta se tillillä, pinaatilla tai katkaravuilla.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi