Haukimureke

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Kalaruoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton
Haukimureke

Ainesosat

Määrä Aines
500 gjauhettua haukea
2kananmunaa
2-3 dlkuohukermaa
1 tlsuolaa tai aromisuolaa
 valkopippuria
 sitruunapippuria
 raastettua muskottipähkinää
1 rklkorppujauhoja
 tilliä

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Jauha ruodottomat, paloitellut kalafileet monitoimikoneen hienonnusterällä tai lihamyllyssä. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää kermaa koko ajan vatkaten tai monitoimikoneen käydessä. Lisää mausteita ja korppujauhot.
  2. Kaada seos voideltuun pitkänomaiseen tai rengasvuokaan (tilavuudeltaan vähintään 1 l). Jos haluat murekkeeseen värikkään raidan, levitä väliin suikaloitua kirjolohta tai kylmäsavulohta ja tilliä tai pinaattia. Sekoita rasialliseen pakastepinaattia (noin 150 g) kosteutta sitomaan noin 1,5 rkl vehnäjauhoja.
  3. Kypsennä mureketta 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia vesihauteessa, esimerkiksi uunipannussa, jolls on noin 1,5 l vettä.
  4. Anna kypsän murekkeen jäähtyä hetken vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Tarjoa lämpomänä tai kylmänä.
  • Keitä hauen päistä ja selkäruodoista liemi, siivilöi se ja valmista liemestä kastike. Mausta se tillillä, pinaatilla tai katkaravuilla.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 7 kertaa
  • Katsottu: 21073 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 56

Viestit 1

7.11.2010 klo.8:44

Hyvä resepti,aion kokeilla tänään…

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu