Haukipullat
Helpot ja herkulliset haukipullat maistuvat alkupalaksi kastikkeen kera tai pääruoaksi esimerkiksi perunoiden kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Haukipyörykät:
- 500 g ruodotonta ja nahatonta haukifileetä
- 2 keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- 1 kananmuna
- 0.5 dl ranskankermaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Paistamiseen
- voita
Valmistusohje
Haukipullat eli haukipyörykät valmistuvat näin.
1. Hienonna fileet tasaiseksi massaksi monitoimikoneeessa. Lisää joukkoon kuoritut ja jäähtyneet perunat sekä kuorittu ja paloiteltu sipuli. Aja tasaiseksi.
2. Lisää joukkoon muna, ranskankerma, korppujauhot ja mausteet. Aja tasaiseksi massaksi. Hienonna tilli ja sekoita lusikalla kalamassan joukkoon.
3. Muotoile massasta pyöreitä pullia. Kuumenna voita pannulla ja paista haukipullat pyöritellen kypsiksi.
Kokeile myös muita maukkaita haukireseptejä: Pestoon peitelty hauki Mehevä haukimureke Haukiquenellit kalaliemessä Ruoka.fi: Hauki-katkarapukeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Haukipullat