Hedelmäinen joululimppu
- Kasvis
Ainekset
- 1 l piimää
- 100 g hiivaa
- 0,5-0,75 dl siirappia
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- (2-3 tl anista tai fenkolia)
- 1 rkl suolaa
- 6 dl ruisjauhoja
- noin 12 dl vehnäjauhoja
- 4 dl hiivaleipäjauhoja
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 1-2 dl rusinoita
- 1-2 dl kuivattuja papaijapaloja tai aprikoosia
voiteluun:
- kananmuna
Valmistusohje
- 6 leipää
- Murenna hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää siirappi, mausteet, suola ja ruisjauhot. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla napakaksi.
- Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa, lisää öljy ja kuivattuja hedelmiä. Jaa taikina 6 osaan. Leivo taikinasta pyöreitä limppuja.
- Kohota leivät liinan alla. Voitele kananmunalla ja pistele leivän pintaan muutama reikä teräväpiikkisellä haarukalla tai sukkapuikolla.
- Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Alenna kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä, niin että leipä ehtii kypsyä sisältä samaan aikaan kun se pintaan saa kauniin värin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen joululimppu