Reseptit

Hedelmäinen joululimppu

Ainekset

  • 1 l piimää
  • 100 g hiivaa
  • 0,5-0,75 dl siirappia
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • (2-3 tl anista tai fenkolia)
  • 1 rkl suolaa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • noin 12 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 dl rusinoita
  • 1-2 dl kuivattuja papaijapaloja tai aprikoosia

voiteluun:

  • kananmuna

Valmistusohje

Hedelmäinen joululimppu
  • 6 leipää
  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää siirappi, mausteet, suola ja ruisjauhot. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla napakaksi.
  2. Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
  3. Vaivaa taikinaa, lisää öljy ja kuivattuja hedelmiä. Jaa taikina 6 osaan. Leivo taikinasta pyöreitä limppuja.
  4. Kohota leivät liinan alla. Voitele kananmunalla ja pistele leivän pintaan muutama reikä teräväpiikkisellä haarukalla tai sukkapuikolla.
  5. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Alenna kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä, niin että leipä ehtii kypsyä sisältä samaan aikaan kun se pintaan saa kauniin värin.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäinen joululimppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.