Hedelmäinen kaalisalaatti

Hedelmäinen kaalisalaatti 

60
min
4 annosta
30-60 min

Ainekset

100 g lehtikaalia
½ (noin 300 g) punakaalia
1 appelsiini
1 granaattiomena

kastike:

1 appelsiinin mehu
3 rkl rypsiöljyä
1.5 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja höyrytä mikroaaltouunissa tilkassa vettä nopeasti, noin puoli minuuttia.

2. Leikkaa lehtikaali ja punakaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kastike- ainekset. Anna kaalisuikaleiden maustua kastikkeessa puolisen tuntia.

3. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää appelsiinipalat ja granaattiomenansiemenet kaalien joukkoon.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi