Reseptit

Hedelmäinen pellavansiemenlimppu

Ainekset

  • 0.5 l piimää
  • 50 g hiivaa
  • 0.8 dl siirappia
  • 1 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1.5 tl suolaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 100 g aprikoosia
  • 80-100 g rusinoita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • (omenaa)
  • 0.5 dl öljyä
  • noin 12 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

  • kahvia ja siirappia tai sokeria

Valmistusohje

Hedelmäinen pellavansiemenlimppu
  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappia, pellavansiemenrouhetta ja suolaa. Lisää joukkoon makua antamaan pomeranssinkuorta, pieniksi paloiksi leikattua kuivattua aprikoosia, rusinoita, auringonkukansiemeniä tai omenakuutioita ja öljyä. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja alusta taikina hyvin.
  2. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
  3. Leivo taikinasta 2-3 pyöreää limppua. Anna leipien kohota leivinpaperilla.
  4. Paista ensin 200 asteessa 10-15 minuuttia ja sitten 175 asteessa 25-30 minuuttia eli yhteensä noin 40 minuuttia. Alenna loppuvaiheessa lämpöä. Voitele melkein kypsät leivät siirapilla tai sokerilla maustetulla kahvilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäinen pellavansiemenlimppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.