Hedelmäinen punakaalisalaatti
Joulun punakaalisalaatissa maistuvat kuivatut hedelmät, hapokkaat omenat ja mausteinen glögi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Vegaaninen
Ainekset
Hedelmäinen punakaalisalaatti:
- 700 g punakaalia
- 2 punasipulia
- 10 kuivattua viikunaa
- 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 1 tl sambal oelek-chilitahnaa
- 1 dl punaista glögijuomaa
- ½ dl punaviinietikkaa
- 2 hapanta omenaa
- 1 dl rusinoita
- 1 dl mustaherukkahyytelöä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Hedelmäinen punakaalisalaatti valmistuu helposti näin:
1. Lohko punakaali, poista kannat ja uloimmat lehdet. Leikkaa lohkot ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi punasipulit. Paloittele kuivatut viikunat.
2. Raasta inkivääri ja sekoita raaste chilitahnan, glögijuoman ja punaviinietikan kanssa. Nosta kaalit, sipulit ja viikunat reilun kokoiseen kattilaan ja kaada mausteliemi päälle. Sekoita ja anna ainesten mehustua ja maustua parisen tuntia.
3. Kuori ja kuutioi omenat ja lisää ne kaaliseokseen rusinoiden, musta herukkahyytelön ja mausteiden kanssa. Keitä aineksia noin 20 minuuttia ilman kantta. Anna punakaalisalaatin jäähtyä.
4. Kumoa viileä hedelmäinen punakaalisalaatti tarjoilukulhoon ja tarjoile liha-ja kasvisruokien lisukkeena.
Katso myös: Jouluateria perinteisen tapaan
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy jouluinen coleslaw eli kaalisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen punakaalisalaatti