Helpot blinit

Helpot blinit 

60+
min
16 annosta
yli 60 min

Ainekset

2 dl maitoa
2 dl kermaviiliä
1 rkl noin 15 g) tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
1.5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 dl kiehuvan kuumaa maitoa
2 kananmunan keltuaista
2 kananmunan valkuaista

Paistamiseen

voita tai Oivariinia

Valmistusohje

Helpot blinit ovat venäläisen keittiön suolainen herkku. Tarjoa blinit kuumina mädin, smetanan ja silputun punasipulin kanssa.

1. Mittaa kulhoon kylmä maito ja kermaviili. Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa taikinaan jauhot. Anna taikinan kohota peitettynä noin viisi tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.

2. Lisää käyntiin lähteneeseen taikinaan suola, kuuma maito, keltuaiset ja lopuksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

3. Paista blini- tai ohukaispannulla voissa mieleisiäsi ohuita tai paksuja, pieniä tai suuria blinejä.

4. Tarjoa blinit kuumina mädin, smetanan ja silputun punasipulin kanssa, rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.

Vinkki: Mädin sijaan voit tarjota blinien kera sienisalaattia, silputtua silliä, graavisuolattua kalaa tai mätitahnaa ja smetanaa.

Kotiliesi