Helpot ja hyvät silakkarullat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 35 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 1 kg silakkafileitä
- 2 tl suolaa
- valkopippuria
- 1 sipuli
- ruohosipulia
liemi:
- 4 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- sipulirenkaita, laakerinlehti, musta- tai valkopippuria
Valmistusohje
- Huuhdo ja valuta silakkafileet. Leikkaa saksilla selkäevä pois ja lado fileet voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteeksi suolaa, valkopippuria, hienoksi leikattua sipulia ja ruohosipulia. Kiedo fileet rulliksi pyrstöstä aloittaen ja laita laakeaan kasariin vieri viereen.
- Sekoita vesi, etikka, sokeri ja suola. Kaada liemi kalojen päälle. Lisää mausteeksi ohuita sipulirenkaita, pari laakerinlehteä ja kokonaisia musta- tai valkopippureita.
- Kuumenna liemi hitaasti kiehumispisteeseen. Siirrä kasari pois levyltä, peitä kannella ja anna kalarullien jäähtyä liemessään. Maistuvat kuumien perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot ja hyvät silakkarullat