Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helpot marjahyytelöt

Ainekset

Perusohje:

  • 2 l marjoja
  • 4 dl vettä
  • 1 pkt hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

 

1. Mittaa marjat ja vesi kattilaan ja keitä niistä vahvaa mehua. Siivilöi mehu. Älä painele marjoja siivilöitäessä, jotta mehu pysyy kirkkaana. Mittaa, että mehua on 7½ dl, lisää tarvittaessa hieman vettä.

2. Kaada mehu puhtaaseen kattilaan. Lisää joukkoon hillomarmeladisokeri. Kuumenna hiljalleen, kunnes sokeri liukenee ja keitä 5-10 minuuttia. Sekoita välillä.

3. Tee hyytelökoe (katso marmeladin valmistus). Kun seos hyytyy, jäähdytä hetken aikaa ja purkita.

  • Vinkki! Voit valmistaa hyytelön myös valmiista mehusta (7 ½ dl).

MAUKKAAT HYYTELÖT:

  • Kirsikkahyytelö: Valmista mehu kirsikoista ja lisää joukkoon pieni määrä rommia.
  • Mustaherukkahyytelö: Valmista mehu mustaherukoista ja mausta tilkalla mustaherukkalikööriä.
  • Lakkahyytelö: Valmista mehu lakoista ja mausta lakkaliköörillä.
  • Karpalohyytelö: Valmista mehu karpaloista ja höystä tilkalla karpalolikööriä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot marjahyytelöt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.