Helpot pikkuleivät
Helpot pikkuleivät tehdään iki-ihanasta Hanna-tädin pikkuleipätaikinasta, johon sekoitetaan värikkäitä strösseleitä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
Ainekset
Helpot pikkuleivät:
- 200 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 3 dl sokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 dl perunajauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ dl kirjavaa strösseliseosta
Valmistusohje
Helpot pikkuleivät leivotaan näin:
1. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä hetki. Pese appelsiini huolella ja raasta sen kuori. Sekoita sitten voin joukkoon kerma, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voi-kermaseokseen. Kääntele lopuksi taikinan joukkoon 1 dl strösseleitä.
2. Pyörittele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja. Paina keksit lopuissa strösseleissä. Nosta keksit strösselipinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paista helpot pikkuleivät 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kokeile myös muita Kotilieden ihania leivonnaisia. Saattaisit pitää esimerkiksi mehevästä limettikakusta, sitruunakääretortusta tai uunissa valmistuvista donitseista.
Katso myös Kotilieden kootut reseptit – parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Lue myös Anna.fi: Näin leivot maukkaat mantelipikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot pikkuleivät