Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helpot pikkuleivät

Helpot pikkuleivät tehdään iki-ihanasta Hanna-tädin pikkuleipätaikinasta, johon sekoitetaan värikkäitä strösseleitä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
60  annosta

Ainekset

Helpot pikkuleivät:

  • 200 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl kirjavaa strösseliseosta

Valmistusohje

Helpot pikkuleivät leivotaan näin:

1. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä hetki. Pese appelsiini huolella ja raasta sen kuori. Sekoita sitten voin joukkoon kerma, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voi-kermaseokseen. Kääntele lopuksi  taikinan joukkoon 1 dl strösseleitä.

2. Pyörittele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja. Paina keksit lopuissa strösseleissä. Nosta keksit strösselipinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paista helpot pikkuleivät 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kokeile myös muita Kotilieden ihania leivonnaisia. Saattaisit pitää esimerkiksi mehevästä limettikakustasitruunakääretortusta tai uunissa valmistuvista donitseista. 

Katso myös Kotilieden kootut reseptit – parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi: Näin leivot maukkaat mantelipikkuleivät

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot pikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.