Helppo haukimureke

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 10
  • Ateriatyyppi: Alkuruoat, Kalat, tuoresuolatut ja marinoidut, Pääruoat, Kalaruoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Gluteeniton
Helppo haukimureke

Ainesosat

Määrä Aines
1 kghaukea ruodottomana fileenä
3 tlmerisuolaa
0,5 tlvalkopippuria
4keltuaista
4valkuaista
8 dlkuohukermaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Kaikkien ainesten on oltava kylmiä. Osta tuoretta kalaa ja jauhata se kalakaupassa tai leikkaa haukifileet pieniksi paloiksi ja hienonna monitoimikoneeseen tai jauha kala lihamyllyssä. Sekoita joukkoon suola ja anna seoksen olla kylmässä vähintään 15-30 minuuttia, niin suola kiinteyttää kalan lihaa.
  2. Lisää valkopippuria ja keltuaiset. Käynnistä monitoimikone. Lisää koneen käydessä valkuaiset ja kerma. Irrota välillä murekeseosta lastalla kulhon reunoista ja käynnistä uudelleen. Pysäytä kone heti, kun murekeseos on tasaista.
  3. Vuoraa leivinpaperilla 1-2 pitkänomaista vuokaa, jaa seos vuokiin ja peitä leivinpaperilla ja alumiinifoliolla. Kypsennä vesihauteessa 175-200 asteessa noin 50 minuuttia.
  4. Tarjoa kuumana tai kylmänä. Mureketta voit pakastaa lyhyeksi aikaa.
  • Alkupalana tarjottavaksi riittää 10:lle puoli annosta.
  • Mausta perusmurekeseosta esimerkiksi cayennepippurilla ja hienonnetulla tillillä tai aseta vuokaa täytettäessä murekkeen keskelle esimerkiksi suikaleiksi leikattua kylmäsavukirjolohta.
  • Käytä vähälaktoosiseen murekkeeseen Hyla-vispikermaa ja vähärasvaisempaan ruoka- tai kevytkermaa.
  • Vaaleanpunainen mureke: käytä murekkeeseen 600 g haukifilettä ja 400 g kirjolohta tai lohta.
  • Tarjoa murekkeen kanssa curryn, sitruunan, valkoviinin tai yrttien maustamaa kastiketta, katkarapu-, kapris- tai sienikastiketta. Jouluiseen kalakastikkeeseen voit murentaa juuri ennen tarjoamista mausteisia piparkakkuja.
  • Haukimurekeseoksesta voit kypsentää miedolla lämmöllä ilman rasvaa teflonpannussa pihvejä. Nuorison makuun on välipalaksi ”murilainen”: laita sämpylän väliin haukimurekepihvi, tomaattiviipaleita, sinappia, relishiä ja salaatinlehtiä.
  • Alkupalasalaatti: asettele lautasille valmiiksi erilaista salaattia, kirsikkatomaatteja ja yrttejä, esimerkiksi tilliä, basilikaa, timjamia, kirveliä, ruohosipuli tai rakuunaa. Valuta päälle vähän kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä ja balsamiviinietikkaa. Nosta keskelle kylmä tai lämmin haukimurekeviipale.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 2 kertaa
  • Katsottu: 17432 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 55

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu