Helppo hedelmäleipä
Ainekset
- 1 paketti (420 g) Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipäainesta(Laihian Mylly Oy)
- 2 ½ dl omenamehua tai piimää
- 100 g kuivattuja aprikooseja tai viikunoita
Pinnalle
- ½ dl vettä
- 1 rkl tummaa siirappia
Valmistusohje
Ohjeella leivot yhden hedelmäleivän.
1. Sekoita saaristolaisleivän jauhoseokseen pakkauksesta löytyvä kuivahiiva.
2. Kuumenna mehu tai piimä hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää lämmin neste jauhoihin ja sekoita tasainen taikina. Silppua hedelmät taikinaan ja alusta.
3. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia. Voitele pakkauksen mukana tuleva kartonkivuoka ja lusikoi taikina vuokaan. Kohota hetki ja paista hedelmäleipää 175 asteessa noin tunti. Sivele hedelmäleipä paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo hedelmäleipä