Reseptit

Helppo hedelmäleipä

Ainekset

  • 1 paketti (420 g) Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipäainesta(Laihian Mylly Oy)
  • 2 ½ dl omenamehua tai piimää
  • 100 g kuivattuja aprikooseja tai viikunoita

Pinnalle

  • ½ dl vettä
  • 1 rkl tummaa siirappia

Valmistusohje

Helppo hedelmäleipä

Ohjeella leivot yhden hedelmäleivän.

1. Sekoita saaristolaisleivän jauhoseokseen pakkauksesta löytyvä kuivahiiva.

2. Kuumenna mehu tai piimä hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää lämmin neste jauhoihin ja sekoita tasainen taikina. Silppua hedelmät taikinaan ja alusta.

3. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia. Voitele pakkauksen mukana tuleva kartonkivuoka ja lusikoi taikina vuokaan. Kohota hetki ja paista hedelmäleipää 175 asteessa noin tunti. Sivele hedelmäleipä paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo hedelmäleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.