Helppo rapeakuorinen leipä

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

6 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl öljyä
3 dl kaurasuurimoita
9-11 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  • 2 leipää
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään löysäksi taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Anna taikinan kohota noin tunnin.
  3. Lötkäytä taikinasta kaksi leipää suoraan pellille leivinpaperille. Kohota noin 20 minuuttia eli sen aikaa, kun uuni kuumenee 175 asteeseen.
  4. Paista leipiä 175 asteessa 15 minuuttia. Pienennä lämpöä sitten 100 asteeseen ja anna leipien kypsyä vielä reilun tunnin ajan.
  • “Kerran viikossa leivon suosikkileipäämme, jonka ohjeen olen saanut Ruotsissa asuvalta ystävältäni. Leipä on herkullista ja niin helppo leipoa, että syntyy kuin itsestään. Valmistumisaika on tosin pitkä, joten kotosalla on oltava”.
  • Anna Rasilainen, Espoo
Kotiliesi
  • 1