Helppo rapeakuorinen leipä

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Suolaiset leivonnaiset, Leivät
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Maidoton, Kasvis, Vegaani
Helppo rapeakuorinen leipä

Ainesosat

Määrä Aines
6 dlhaaleaa vettä
50 ghiivaa
2 tlsuolaa
1 rklöljyä
3 dlkaurasuurimoita
9-11 dlvehnäjauhoja

Lisätietoja:

Valmistusohje

  • 2 leipää
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään löysäksi taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Anna taikinan kohota noin tunnin.
  3. Lötkäytä taikinasta kaksi leipää suoraan pellille leivinpaperille. Kohota noin 20 minuuttia eli sen aikaa, kun uuni kuumenee 175 asteeseen.
  4. Paista leipiä 175 asteessa 15 minuuttia. Pienennä lämpöä sitten 100 asteeseen ja anna leipien kypsyä vielä reilun tunnin ajan.
  • ”Kerran viikossa leivon suosikkileipäämme, jonka ohjeen olen saanut Ruotsissa asuvalta ystävältäni. Leipä on herkullista ja niin helppo leipoa, että syntyy kuin itsestään. Valmistumisaika on tosin pitkä, joten kotosalla on oltava”.
  • Anna Rasilainen, Espoo
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 62 kertaa
  • Katsottu: 87855 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 60

Viestit 21

25.10.2009 klo.14:53
Kokeiltu

Kokeiltu

Eikö uunin lämpötila ole liian korkea?

Vastaa
26.10.2009 klo.9:44

Hei, resepti on nyt korjattu. Paistolämpötila on 175 astetta.

Vastaa
7.1.2010 klo.10:58
iloleipuri

iloleipuri

laitoin jauhoja n. 7 dl, enkä meinannut saada vuoasta pois.Onko oikea määrä vettä 6dl?

Vastaa
8.1.2010 klo.15:34
uusavuton

uusavuton

Hei, mistä saa kaurasuurimoita? eivät ole sama kuin kaurahiutaleet?

Vastaa
9.1.2010 klo.15:54
uusavuton

uusavuton

Löysin Puuppolan Aitokaura kokonaisia kauraryynejä. Tuolla hoitunee?

Vastaa
26.1.2010 klo.11:47
korkea alk...

korkea alk...

Me olemme jo kaksi vuotta käyttäneet alkuperäistä lämpötilaa eli 250 astetta. Maaliskuussa kaksi vuotta sitten löysimme tämän aivan ihanan ja helpon leivän reseptin. Sen jälkeen emme ole ostaneet yhtään kertaa vaaleaa leipää, kun olemme olleet kotona. Nykyään jauhosekoistuspussi lähtee mukanamme kesämökille ja vieraisille lähtiessä ja perillä heti taikina kohoamaan ja leivät uuniin. Ehdottomasti alkulämpötilan täytyy olla korkea, että saadaan leipään kova pinta. Tietysti olemme vuosien mittaan tehneet tästä perusohjeesta monia eri variaatioita (pellavan siemeniä, neljänviljan hiutaleita, pähkinöitä etc), mutta perusohjettakin säännöllisesti teemme…ehkä kaurahiutaleiden määrää on lisätty.

Vastaa
2.2.2010 klo.12:2
sokeripää

sokeripää

itse lisäsin vielä ruokalusikallisen sokeria hiivalle. tuli parempaa mielestäni, mutta syy saattoi olla jossain muussakin. tosi hyvä leipä kyllä ja helppo.

Vastaa
12.9.2010 klo.14:54
MufMuf

MufMuf

Helppo ja leppoisa resepti, ei vie paljon aikaa. Pitkän valmistumisajan vuoksi pysty tekemään kaikkea muuta. Olen käyttänyt erilaisia jauhoja reseptiin, pääasiassa grahamjauhoja.
Minä myös suosittelen laittamaan sokeria hiivalle. Leivät kohosivat selkeästi paremmin.

Vastaa
13.10.2011 klo.13:58
Allyn

Allyn

Luin kaikki viestisi ja se oli informatiivinen ja hyödyllinen. Jatkakaa hyvää työtä! <a href=”http://www.essay-service.org”>essay services</a>

Vastaa
9.2.2012 klo.21:36
jees

jees

Mistä saa kaurasuurimoita vai voiko ne korvata jollain? Vai loytyykö esim. prismasta tai citymarketista?

Vastaa
10.2.2012 klo.10:44
sinimailan...

sinimailan...

Kaurasuurimot ja kaurahiutaleet ovat sama asia. leipään ainakin kannattaa käyttää tavallisia kaurahiutaleita, ei mielelllään pikahiutaleita.

Vastaa
13.2.2012 klo.21:47
leipää

leipää

Miksi siihen pitää laittaa ylipäätään kaurahiutaleita? Eikö onnistu pelkillä venhäjauhoilla?

Vastaa
16.2.2012 klo.20:8
maun vuoks...

maun vuoks...

Kaurahiutaleet ovat tässä nimenomaan maun vuoksi.

Vastaa
23.2.2012 klo.16:32
lese

lese

Minä laitoin kauraleseitä taitaa ajaa saman asian kun tuli ihan hyvää. Leipä oli aluksi ihan rapeakuorista paistoin sitä 200c aluksi sitten alensin lämpöä, mutta kun leipä seisoi seuraavaan päivään niin kuori ei ollut enään rapeaa.. :( mikähän meni vikaan? Minusta myös hiiva maistui aika paljon leivässä, ohjeen mukaan kuitenkin tein.

Vastaa
14.7.2012 klo.14:0
sillis

sillis

Taisin tehdä jotain pieleen.. Taikina kohosi kyllä hienosti , mutta uunissa leipä valahti pannukakkumaiseen muotoon. Tuskin se makua haittaa, mutta olisin toivonut enemmän sellaista voisilmäpullamaista koostumusta.

Vastaa
16.8.2012 klo.11:28
päivikki

päivikki

viestittäjälle numero 11: kaurasuurimot ja kaurahiutaleet
EIVÄT OLE sama asia. Tästä on niin monesti epäselvyyksiä, että itsekin mietin, että kumpaakohan reseptin laittaja oikeasti tarkoitti… Te reseptiä kokeilleet, kumpaa te olette käyttäneet?

Vastaa
18.8.2012 klo.17:3
pikkutyttö

pikkutyttö

suurimot ja hiutaleet ovat ihan eri asia. Mutta sama asiaa ovat mannasuurimot ja mannakryynit. Kymmmeniä vuosia sitten äiti sanoi minulle että, haepas likka mannakryynejä kaupasta. Kaupassa katselin hyllyjä ja minulle oli tulla itku. Kaikissa pusseissa luki mannasuurimo.Kääntelin pussia käsissäni ja huomasin sitten että siinähän lukee mannakryn. Kaupat.tuli tehtyä.

Vastaa
7.5.2013 klo.15:15
suurimot e...

suurimot e...

Kaurahiutaleet ja kaurasuurimot eivät ole sama asia, vaikka joku täällä niin väittikin! Suurimot ovat litistämättömiä hiutaleita, jotka vaativat pitkän kypsennysajan. Tarkoitetaanko tässä reseptissä nyt siis kauraHIUTALEITA kun puhutaan suurimoista? Kaapistani nimittäin löytyy molempia.

Vastaa
8.5.2013 klo.16:59
hit

hit

Hauska kina käsitteistä!
lukekaa vaikka Väänänen-Sorri-Corner-Kuuliala
Nuorten kotitalouskirja sivu 215, viljatuotteet. Siitä selviää käsitteet.
(Kirja on vanha.) Viljalaji, kaura, voidaan siis käsitellä eri tavoin ja nimityksiä syntyy!

Vastaa
14.8.2013 klo.14:49
tepi

tepi

leivästä tulee pehmeää, mikäli sitä säilyttää muovipussissa. paperipussissa leipä voi ”hengittää” ja pysyy rapea kuorisena.

Vastaa
8.3.2014 klo.11:25
Tomppa

Tomppa

Kaurasuurimo ja hiutale on kaksi eri asiaa. Suurimoilla joita löytyy cittarista ainostaan luomuna tulee priimaa :-)

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu