Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo rapeakuorinen leipä

Helppo rapeakuorinen leipä on herkullista ja niin helppo leipoa, että syntyy kuin itsestään. Kaurasuurimot tuovat upean maun leipään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Helppo rapeakuorinen leipä

  • 6 dl haaleaa vettä
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl kaurasuurimoita
  • 9-11 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Helppo rapeakuorinen leipä leivotaan näin:

Tämän ohjeen taikinasta tulee kaksi leipää.

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään löysäksi taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata.
  2. Anna taikinan kohota noin tunnin.
  3. Lötkäytä taikinasta kaksi leipää suoraan pellille leivinpaperille. Kohota noin 20 minuuttia eli sen aikaa, kun uuni kuumenee 175 asteeseen.
  4. Paista leipiä 175 asteessa 15 minuuttia. Pienennä lämpöä sitten 100 asteeseen ja anna leipien kypsyä vielä reilun tunnin ajan.
  • ”Kerran viikossa leivon suosikkileipäämme, jonka ohjeen olen saanut Ruotsissa asuvalta ystävältäni. Helppo rapeakuorinen leipä on herkullista ja niin helppo leipoa, että syntyy kuin itsestään. Valmistumisaika on tosin pitkä, joten kotosalla on oltava”. Anna Rasilainen, Espoo

Lue myös: Ranskalainen maalaisleipä

Lue myös Anna.fi: Leivo leipää juuresta – 3 maistuvaa ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo rapeakuorinen leipä

leipoja

Kuva valmiistaleivästä ois kiva.

Mk

Voiko osan taikinasta tai kypsän leivän pakastaa?

Uura / Kotilieden toimitus

Hei Mk! Paistetun kypsän leivän voi hyvin pakastaa. Löysän taikinan pakastaminen voi olla hankalaa. Siksi toinen vaihtoehto on leipoa yksi leipä puolikkaasta taikinasta. Toki samalla vaivalla syntyy helposti kaksi leipää.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.