Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Herkullinen raparperipiirakka

Raparperipiirakka on alkukesän ykkösherkku. Herkullisessa raparperipiirakassa on rapea pohja ja mehevä raparperitäyte, jota tuorejuusto pehmentää mukavasti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 kpl muna
  • 0.5 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria tai kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 5 dl raparperipaloja
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 kpl munaa
  • 200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa tai ranskankermaa
  • (1 tl vaniljasokeria)

Valmistusohje

Näin valmistat ihanan raparperipiirakan:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.

2. Leivitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta sokerilla. Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon tai ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Muita raparperiherkkuja:

Lempeä raparperiherkku

Lomailijan raparperikääretorttu

Raparperisorbetti

Katso myös Anna.fi: Raparperi-marenkitorttu

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Herkullinen raparperipiirakka

Vili

Onnistuuko gluteeniton jauhoilla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.