Herkullinen raparperipiirakka

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 8
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Pullat, tortut ja piirakat
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Herkullinen raparperipiirakka

Ainesosat

Määrä Aines
150 gvoita tai margariinia
1,5 dlsokeria
1 kplmuna
0,5 dlvettä
3 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria tai kardemummaa
1 tlleivinjauhetta
täyte:
5 dlraparperipaloja
0,5 dlsokeria
2 kplmunaa
200 gvaniljanmakuista tuorejuustoa tai ranskankermaa
 (1 tl vaniljasokeria)

Lisätietoja:

Valmistusohje

Raparperipiirakka on alkukesän ykkösherkku. Herkullisessa raparperipiirakassa on rapea pohja ja mehevä raparperitäyte, jota tuorejuusto pehmentää mukavasti.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna ja vesi sekä jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri tai kardemumma ja leivinjauhe.

2. Leivitä taikina 26-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada raparperipalat vuokaan. Mausta sokerilla. Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon tai ranskankermaan. Kaada seos vuokaan ja kypsennä piirakka 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Muita raparperiherkkuja

Lempeä raparperiherkku

Lomailijan raparperikääretorttu

Raparperisorbetti

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 114 kertaa
  • Katsottu: 206674 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 59

Viestit 18

2.6.2010 klo.9:36
kokeilija

kokeilija

tosi herkullinen

Vastaa
28.6.2010 klo.15:37
Kesälomala...

Kesälomala...

Koko perheen suuri IHASTUS -paitsi 7- vuotiaan pojan, joka ei uskaltanut maistaa:)

Vastaa
11.7.2010 klo.12:7
Kahdesti t...

Kahdesti t...

Erittäin hyvä, vieraat söivät koko piirakan loppuun!

Vastaa
23.5.2011 klo.16:39
00

00

ollaan just tekemäs piirakkaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa
24.5.2011 klo.17:49
pervo

pervo

moro, onks tääl kuumii kissoja? meinasin just kokeilla tätä piirakkaa.

Vastaa
28.5.2011 klo.1:0
niki

niki

Heissan! =)

Klo 23.00 kuningas idea!
Raparperit parhaimmillaan,huomenna mökille,jotain herkkua mukaan…???
…nams
Tein piirakan ohjeen mukaan,paitsi,,,laitoin fariinisokeria lisäksi joukkoon
ja myöskin ananas-paloja.Korvasin tuorejuusto/ranskankerman kermavii-
lillä.Nyt tuossa jäähtymässä…tuskin maltan odottaa huomiseen??
Lisukkeksi vaniljakastiketta!! <3 , Ei jätä ketään kylmäksi !!!
Makoisaa viikonloppua!! =))

Vastaa
28.5.2011 klo.22:6
hot babet

hot babet

tykättiin tosi paljon tästä supermakeasta ja täyteläisestä tortusta! varmaan tarvitsee saada tätä piirakkaa toistekin! tosi ihana resepti. suositellaan kaikille, jotka tykkää kesästä, herkuista, raikkaista öistä (=kesäinen raparperi :))))) ) ja makoisista annoksista kirpsakkaa piirakkaa!

vaniljaisia ja makeita leipomishetkiä!

p.s. pakko saada lisää heti huomenna tätä herkkua!

Vastaa
7.6.2011 klo.10:52
Martta-mum...

Martta-mum...

Ihana piirakka! Pohja oli täydellisen pehmeä ja kuohkea, eikä täytettä voinut vastustaa. Täytyypä joku päivä tehdä uudelleen… =)

Vastaa
17.6.2011 klo.22:7

Maistuis varmaan meilläkin.

Vastaa
29.6.2011 klo.16:15
vertti

vertti

Kiitos loistavasta ohjeesta! Todella mehevää ja herkullista.

Vastaa
30.6.2011 klo.17:38

Lapset syövät mielellään, kun keittää raparperit ja sokerin ensin soseeksi.

Vastaa
6.7.2011 klo.12:58
Christophe...

Christophe...

Kokeilin tuota reseptiä toissapäivänä ja oli kyllä syntisen hyvää.

Vastaa
26.7.2011 klo.20:16

vaniljakastikkeen kanssa hyvää.

Vastaa
25.8.2011 klo.21:49
aukki

aukki

aivan mielettoman hyva respti

Vastaa
6.11.2011 klo.20:50
makuneuvok...

makuneuvok...

Pakastimesta löytyneet tämän syksyn viimeiset raparperit menivät taikinan sekaan ja tulivat uunista ulos taivaallisen hyvän piirakan muodossa! !

Suussa sulavaa!!
Suosittelemme!

Vastaa
1.6.2012 klo.13:0
nami

nami

Oikein, huvä maku juuri se aito raparperi! Rapeat ja maukkaat reunat! :P
Antaisin tälle 8-

Vastaa
10.7.2014 klo.13:55
Joloilija

Joloilija

Oli hyvää ! Suosittelen

Vastaa
13.7.2014 klo.22:56
vihannes- ...

vihannes- ...

13.07.2014
saimme tätä piirakkaa sisareni tekemänä juhannuksena. Aion tehdä tästä toisen huomenna. Oli se niin mehevää ja makeaa. Sisareni aikoo tehdä tuollaisen vielä seuraavalle viikolle Kuhmon kamarimusiikin vierailullemme.
Loput raparperit panen jo kiehautettuna pakastimeen talveksi.
Jos panee lisäksi vielä vaniljakastiketta, saa varmasti kalorit talteen

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu