Herkulliset pikkupizzat

60
min
2
30 annosta
30-60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

pohjat:

250 g margariinia
4.5 dl hiivaleipäjauhoja
4.5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3.5 dl maitoa
50 g hiivaa

täyte:

250 g palvikinkkua
1 rkl sinappia
pala purjoa (noin 150 g)
0.5 dl hienonnettua persiljaa
4-6 tomaattia
3 dl juustoraastetta

voiteluun:

munaa

Valmistusohje

  1. Nypi jauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää hiiva-maitoseos nypittyyn jauho-margariiniseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Pyörittele taikinasta 30 yhtä suurta palloa. Aseta taikinapallot uunipellille ja kohota ne liinan alla lämpöisessä paikassa.
  3. Suikaloi palvikinkku. Hienonna purjo ja persilja. Sekoita keskenään palvikinkkusuikaleet, purjo, persilja ja sinappi.
  4. Paina kohonneisiin taikinapalloihin syvennys esimerkiksi juomalasin pohjalla. Voitele syvennyksen reunat kananmunalla. Laita syvennyksiin palvikinkku-purjo-persilja-sinappitäytettä, viipaloitua tomaattia ja juustoraastetta. Paista pizzat 225 asteessa, noin 15 minuuttia.
  • Pikkupizzat voi paistaa etukäteen ja lämmittää ennen tarjoamista. Maistuvat hyviltä myös kylminä, esimerkiksi retkieväänä.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 2