Hernekeitto

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Keitot, Keitot
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Maidoton, Gluteeniton
Hernekeitto

Ainesosat

Määrä Aines
1 lvettä
2 dlherneitä kuivattuna
300 gsianlapaa tai savustettua sianlihaa tai -potkaa
1,5 tlsuolaa
1-2valkosipulin kynttä
2sipulia
0,5 tlmeiramia

Lisätietoja:

Valmistusohje

Perinteinen hernekeitto on mainio arkiruoka: helppoa, ravitsevaa ja edullista. Pitkän keittämisajan takia hernekeittoa kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä. Ylimääräisen hernekeiton voi pakastaa. Hernekeiton voi maustaa valkosipulin asemesta sinapilla tai käyttää keittoon juureksia. Pala selleriä, palsternakkaa tai porkkana lisätään keittoon lihan kanssa.

1. Anna herneiden liota kylmässä vedessä yli yön tai noin 10-12 tuntia.

2. Kuumenna herneet liotusvedessä, kerää veden pinnalta vaahto ja mahdolliset herneenkuoret pois. Jatka keittämistä noin 1 tunti.

3. Lisää keittoon liha, suola ja sipulit pilkottuna.

4. Anna hernekeiton kiehua miedolla lämmöllä runsaan tunnin ajan. Jos haluat hernekeitosta sosemaista, jatka keittämistä vielä puolen tunnin ajan.

5. Poista lihasta luu, paloittele liha ja mausta hernekeitto vielä tarvittaessa meiramilla.

Maukas, mutta pitkän keittoajan vaativa keitto syntyy palviluista. Vaihda yllä olevan ohjeen herneet ruskeiksi pavuiksi ja valmista samaan tapaan kuin hernekeitto.

Hyvän laskiaiskeiton saat keittämällä sipulin, porkkanan ja perunoita vedessä. Lisää kasvisten joukkoon tölkillinen hernekeittotiivistettä. Soseuta keitto kasvisten kypsyttyä ja pehmennä makua maidolla. Mausta keitto pippurilla ja meiramilla.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 47 kertaa
  • Katsottu: 120690 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 2

23.3.2012 klo.9:50
rokkaa

rokkaa

viimeksi laskiaisena tein hernerokkaa ja ensi yöksi panen rokan leivinuuniin hautumaan ja maiskis huomenna sitä taas on todella hyvää hernekeittoa!

Vastaa
29.1.2013 klo.15:58
oSKAR

oSKAR

hEJ hERNE KEITTO OLI MAUKASTA oLEN TYYTYVÄINEN RESEPTIIN kiitos

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu