Reseptit

Hevosenkengät

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
85  annosta

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria (175 g)
  • 1.5 rkl siirappia
  • 3 tl kardemummaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 muna
  • 2 tl soodaa
  • noin 5 dl vehnäjauhoja (runsas 300 g)

Valmistusohje

Hevosenkengät
  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi, hienonnettu kardemumma, kaneli, kananmuna ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda.
  2. Leivo taikinasta kapeita tankoja ja leikkaa ne noin 7-8 sentin paloiksi. Taivuta palat hevosenkengän muotoon leivinpaperille ja painele haarukalla hieman litteiksi ja kuviollisiksi.
  3. Paista 175 asteen lämmössä noin 7-8 minuuttia.
  • ”Hevosenkengät kuuluvat perheemme joululeivonnaisiin ja kaikkiin sukujuhliin. Samasta taikinasta voit leipoa haarukkaleipiä: Lisää taikinaan mausteeksi runsaammin kanelia. Pyörittele taikinasta pallosia pellille tai leivinpaperille ja paina päälle haarukalla ristikkokuvio.”
  • Ohje: Mari Peromaa, Helsinki

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hevosenkengät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.