Hevosenkengät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 85 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria (175 g)
- 1.5 rkl siirappia
- 3 tl kardemummaa
- 1 rkl kanelia
- 1 muna
- 2 tl soodaa
- noin 5 dl vehnäjauhoja (runsas 300 g)
Valmistusohje
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon siirappi, hienonnettu kardemumma, kaneli, kananmuna ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda.
- Leivo taikinasta kapeita tankoja ja leikkaa ne noin 7-8 sentin paloiksi. Taivuta palat hevosenkengän muotoon leivinpaperille ja painele haarukalla hieman litteiksi ja kuviollisiksi.
- Paista 175 asteen lämmössä noin 7-8 minuuttia.
- ”Hevosenkengät kuuluvat perheemme joululeivonnaisiin ja kaikkiin sukujuhliin. Samasta taikinasta voit leipoa haarukkaleipiä: Lisää taikinaan mausteeksi runsaammin kanelia. Pyörittele taikinasta pallosia pellille tai leivinpaperille ja paina päälle haarukalla ristikkokuvio.”
- Ohje: Mari Peromaa, Helsinki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hevosenkengät