Hieno hiekkakakku

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
(2 rkl konjakkia)
1.5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja

Valmistusohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Jos haluat, lisää konjakkia mausteeksi. Konjakki myös edistää taikinan kohoamista. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Älä vaivaa taikinaa.
  2. Kaada taikina voideltuun reiälliseen kakkuvuokaan (vuoan tilavuus noin 1,5 l).
  3. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
12.9.2007
Kotiliesi
  • 1